The Twilight Saga - Eclipse (Napfogyatkozás)

Őszintén szólva nem tudom, hogy miért néztem meg. Láttam az előző két részt, a könyveket is olvastam, de amikor a harmadik részt elkezdtem olvasni könyveben, nem jutottam tovább száz oldalnál.

Eleinte reménykedtem, hogy a folytatás jobb lesz, mint a New Moon, és végső soron valamivel jobb volt, de ennek sem volt túl sok története. Lehet nem egyetérteni velem, sőt elég valószínű, hogy a legtöbb ember nem fog örülni ennek a kritikának, de én így látom. Nem tetszett. Lehet, hogy már kinőttem belőle, vagy túl sok sablonos romantikus filmet láttam... Ki tudja?

Na, de most ennyit az én véleményemről...

Tovább...

Valaki hadsereget szervez újszülött vámpírokból, akik néhány hónapos korukig elképesztően erősek. Ebben az időben feltűnik Forks-ban Victoria is, aki meg akarja bosszulni (Bella megölésével) a társa elvesztését.

Bellának hiányzik Jacob, de hiába próbálja felvenni vele a kapcsolatot, sehogy sem sikerül, ráadásul Edward sem könnyíti meg a dolgát.

Amikor Cullen-ék rájönnek, hogy Victoria a közelben van, Edward egy utazással próbálja Bellát távol tartani a veszélytől. Ám ez nem tűnik elegendőnek, így Edward kénytelen elfogadni a vámpírok ősi ellenségének, a farkasoknak a segítségét.

Eközben kiderül, hogy a vámpírhadsereget Victoria szervezi, és arra is rájönnek, hogy Edward és családja nem lesz elég erős ahhoz, hogy legyőzze a hadsereget, így kénytelenek fegyverszünetet kötni a farkasokkal.

De ha még mindez nem lenne elég, a Volturi is feltűnik, hogy emlékeztesse Bellát az ígéretére, hogy vámpírrá kell változnia. Itt tűnik fel Dakota Fanning is, mint egy igen tekintélyes Volturi. (Elvileg már a második részben is benne volt, nekem még csak most tűnt fel...)

A csata kezdetét veszi, de Edward és Jacob, hogy Bellát védelmezze kimarad belőle, és egy hegy tetején bújtatják el. Itt a két fiú megbeszéli, hogy ha nem lennének ős-ellenségek, akkor akár még jó barátok is lehetnének.

Eközben Edward eljegyezte Bellát, de Jacobnak egyenlőre nem akarnak szólni, nehogy ez akadályozza a harcban. De egy óvatlan pillanatban Jacob meghallja, amint erről beszélnek (persze Edward direkt csinálja). Első haragjában eldönti, hogy elmegy harcolni és Bella, hogy megakadályozza, megcsókolja, ekkor ébred rá, hogy Jacob-ba is szerelmes, de Edward iránti szerelme mélyebb...

Nagyjából ennyi a rövidített verziója a történetnek, semmi komoly... : ) Azért az el kell ismernem, hogy a csatajelenetek jók lettek, látványban gazdag film, kétségtelen... Tudni kell, hogy ennek a résznek a rendezője (David Slade) eddig csak horrorfilmeket rendezett, úgyhogy valamelyest ért a hátborzongató részletekhez. A falshback jelenetek is egészen jók voltak, bár néhol jót nevettem rajtuk.

Nem tudom, hogy mi lehetne írni így zárásként, kíváncsi vagyok a véleményekre! Kommenteljetek! Miért tetszett vagy nem tetszett? Kíváncsi vagyok!

5

Dettó. :D Bennem is vegyes

Dettó. :D Bennem is vegyes érzelmek kavarognak. Jó is volt meg rossz is. Viszont néhány jól sikerült poén is volt benne. Kedvencem a "Nincs inge?" - kérdés Edwardtól. :) Bellában nagyot csalódtam, én nem olvastam a könyveket, így nem tudtam mire számítsak, de ez a "két vasat tart a tűzben" dolog nekem nem jön be. :D Bár az tény, hogy csak így lehet 5 részen át húzni a dolgokat. Történet nagyon semmilyen, a harc jelenet állati, csak rövid. Többet nevettem, mint szomorkodtam, az tuti. :D De a másodikat überelte rendesen. Tinihorror ugyan, de nem hiszem, hogy tini koromban bejött volna. :) Azért várom a maradék két részt. Meglátjuk.

boreeester képe

én még nem döntöttem el, hogy

én még nem döntöttem el, hogy megnézem-e a következő részt.. :D
kb a film felénél előttünk egy pasi bevágta: "hogy ez mekkora hülyeség!" a film második felén én végig ezen szórakoztam. :D 

"In time, every sad ending can become happy, it's only sad because one stops telling the story, it goes on, it's just untold"

a negyedik jó lesz, értelmet

a negyedik jó lesz, értelmet kap Bella két-vas filozófiája, mármint ha nem cseszik el... én nem igazán értem, hogy egy ilyen jó könyvből hogy lehet ennyire nagy szart kihozni, de tényleg. a napfogyatkozásban a harc volt egyedül jó, meg a farkasok is jól néznek ki farkas alakban. végre
a végére már röhögtem kínomban, hogy 1) mennyit szenvednek már és 2) milyen hosszú a film! hamar elfogyott az m&m's-em és így vagy 4 órának tűnt az egész

na ez egy szavazat volt a 'nem tetszett'-nek, mert a depresszióra hajlamosabbakat tuti halálba kergeti, és a tökfiú, KS meg TL rajongókon kívül nem tudom ki az, aki elégedetten jöhetett ki a film végén

Én imádom a twilight

Én imádom a twilight filmeket. Minden este vagy az 1- vagy a 2. részre alszom el. Nagyon várom, hogy a 4. részt hogyan fogják megcsinálni...

Azt észrevettétek, hogy a 3. részben, mikor Bella bever Jacobnak, elfelejtették kitakarni a farönkköt amibe belebokszol? Elég nagy baki szerintem...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről