Alkonyat/ Sápatag tini vámpírok

Itt van a Twilight! Be kell valljam, nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, mert tartottam tőle. A gyanúm nagyrészt be is igazolódott. De tudjátok mit?


Olvassátok el a véleményem...

Egy Stephenie Meyer regényéből készült filmmel állunk szemben. A regény több részes, a film is az lesz, és bestseller volt hetekig. A lényeg, hogy nagy siker, tehát mozit kellett belőle készíteni, íratlan szabály ez Hollywood-ban. A köteteket nem olvastam, tehát nem tudok összehasonlítani.
De úgy látom még működik az örök szabály, amit a kivétel erősít:

„Ha sikeres író akarsz lenni, írj vámpír story-t!”

Nos, rátérve a filmre, engem nem kápráztatott el. Bár nem is vártam, mert az Interjú a vámpírral óta nem igazán láttam jó vámpíros filmet. Sőt, ez nem is igazán vámpír-film, hiszen maga a vámpirizmus csupán egy segédanyag, nem alapanyag, ha az élelmiszer iparból veszem a példát. Tehát a Twilight egy romantikus tini film, amire a jobb eladásért ráöntöttek egy vámpíros cukormasszát.
Alapvetően nekem az volt vele a bajom, hogy döcögött a cselekmény, sok volt az üres járat, meg nem szeretem túlságosan az ilyen szirupos történeteket. Nekem kicsit sok a:
 „Szeretlek, akkor is, ha megeszel.” „Tiéd vagyok, örökre!” Meg a hasonlók.
Emellett furcsálltam pár dolgot. A vámpíroknak nem ártott a napfény, csupán gyémántosan aranylottak. Ezt kitalálni…
Továbbá a „vegetáriánus vámpír” fogalmát is érdekesnek találtam, de a Left 4 Dead-ben vega zombi volt, úgy hogy ezen sem lepődtem meg különösebben.
Ja, és nem morbid, hogy a tini vámpír, tini ember barátnőjét elviszi kicsiny, vérszívó családjához vacsorára? :D
Az igazi kritika ismérve, hogy egyszerre említ jót, s rosszat. Ennek fényében:
A film sikeres, készül a következő rész, amiről a Sorozatportálon lesz kritika is…
Nekem nagyon tetszett az operatőri munka, a helyszínek kiválasztása, az erdei felvételek kiválóak voltak. Forks kisvárosi hangulatát jól megjelenítették, szinte érezni lehetett a ködöt, az alacsonyabb hőmérsékletet. Ideális hely egy vámpírcsaládnak.
Még azt is a film javára kell írnom, hogy egészen újszerűen mutatta be a vámpír mítoszt. Még ha nem is igazán nyerte el vele a tetszésem.
A fiatal színészek játéka nem volt meggyőző, de végső soron Robert Pattinson és Kristen Stewart nem alakítanak rosszat. Bella és Edward alapvetően jól megformáltak, bár szerintem a srác nagyon Frankeinstein kinézetű.
A film sikeres, bár annak is kellett lennie, hogy kitudják fizetni azt a rengeteg pénzt, amit púderre költöttek. Szinte az összes szereplő úgy nézett ki, mint egy hulla, de ez senkinek sem volt gyanús…


Na, nem mondom, hogy tetszett, mert szerintem egyszer nézhető film, de az is nyilvánvaló, hogy nem engem céloztak meg vele. Aki kedveli az ilyen filmeket, az nézze csak meg, nem fog csalódni.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről