Alkonyat: Újhold

Először is üdvözlök mindenkit, sziasztok, Myra vagyok!
Remélem az előző bejegyzésem alapján érdemesnek tartotok arra, hogy újból és újból jelentkezzek valami érdekességgel! Bízom benne, hogy továbbra is a Sorozatportalt választjátok!
És akkor jöjjön az, aminek jönnie kell…

Folytatás itt...

Stephenie Meyer sokak szerint az utóbbi idők legjobb vámpíros könyvsorozatát írta meg,  olyan tömeghisztériát kiváltva, ami már a Harry Potterével vetekszik és még nincs vége. Az Alkonyat-sorozat sikere töretlen, a négy illetve négy és fél részből álló sorozat  milliók kedvencévé vált. Az első film 2008-ban készült el, természetesen be lett rendelve a következő is, ami 2009. november 20-a óta látható a hazai mozikban, mindez azért érdekes, mert van olyan ország ahol csak december végén kerül bemutatásra.

Nagy izgalommal vártam a mai napot, hogy végre én is láthassam, mert egyrészt olvastam az összes részt és nagyon megszerettem, másrészt az első film után csak jobb lehet, bár nagyon sokszor megnéztem. Catherine Hardwick helyébe Chris Weitz lépett, aki már a forgatás kezdetekor kijelentette, hogy az Újhold sötétebb és akciódúsabb lesz, mint elődje. A terem zsúfolásig megtelt a délután három órai vetítésre, a 13 évestől a 40 évesig mindenki egy emberként várta visszafojtott lélegzettel a kezdést. Az alkotók nem mertek kockáztatni,  felirattal nézhettük végig a kicsivel több mint két órás vámpír-mozit.

Mozgalmasan indult, észrevehető, hogy a szereplők külsőleg megváltoztak, idősebbek és felnőttesebbek lettek. A főhösnő, Bella (Kristen Stewart) immár 18 éves lesz, ennek örömére már kigombolt inget és nőiesebb felsőket is kap, hátha ez is hozzájárul a színészi játékához, ami meglátásom szerint ugyanolyan mint az első részben. A könyv szerint a szülinapi bulin történt véletlen balesetnek köszönhetően Edward (Robert Pattinson) elhagyja őt igen hosszú időre, joggal elvárhatnám, hogy játékával azt nyújtsa nekem, amit olvasásakor éreztem, vagyis hogy nagyon szenved.

A szakítós rész sem lett annyira „durva” mint vártam, kettejük közül csak Edward volt meggyőző. 

A rendező igyekezett mindent belerakni a filmbe ami a könyvben szerepelt, ezzel érte el, hogy egy percre se válik unalmassá a nézők számára, viszont átvezetések híján a fontosabb események gyakorlatilag kölön válnak a teljes egésztől, így az ember csak kapkodja a fejét. Mintha minden egy-egy jelenettömb lenne, amit egymás mellé helyeznek le. Mindemelett egy nagyon intenzív és látványos alkotás lett, szimpatikus új színészekkel, sok vicces szóváltással.

Jacob Black (Taylor Lautner) a szakítás után válik igazán központi alakká. Az egykori csibészes, kisfiús Jacob eltűnt, és helyette - pontosan nem is tudom hány kiló izom növesztése után – megszületett a szuperizmos, a korához képest túl férfias, de karizmatikus Jacob, aki továbbra is kedves Bellával. Kettejük szoros és elmélyült barátsága a vásznon nem teljesen jött át, érzésem szerint időhiány miatt,  de összességében nem volt rossz..

 

Jacob nem tudja hogy vérfarkasok léteznek, egészen addig amíg ő is azzá nem válik. A sok csupasz férfi felsőtest felvonultatása nem várt elismerő morajlást generált a teremben. Az átváltozás utáni óriásfarkasok nagyon jól ki lettek dolgozva, elég ijesztőnek és élethűnek tűntek, pláne mikor vicsorogtak. A vérfarkasoknak védelmező feladatuk van, és csak a vámpírokat tekintik ellenségnek. Az Alkonyatból jól ismert Laurent (Edy Gathegi) lett az első áldozatuk,  többé már ő sem törhet Bella életére. De veszélymentesnek mégsem tekinthető a jövő, ugyanis Victoria (Rachel Lefevre) még életben van, azon lesz hogy végezzen vele. 

Olvastam egy kritikát, amiben a hölgy azt nehezményezi, hogy ugyan miért van nagyrészt Edward csak mint látomásként jelen, miért nincs ott teljes valójában és beszél úgy Bellával. Valamint, hogy miért csak azoknak készült ez a rész, akik „beavatottak”. Nos igen, ilyen mélységekbe nem mentek bele. Ő csak egy hang, egy emlék, amit Bella hall a fejében valahányszor veszélybe sodorja magát felelőtlenségével. Egyszerűen arról van szó, hogy képtelen elszakadni Edwardtól, amíg hallja a hangját addig úgy érzi újra vele van.                               
Képes odáig is elmenni, hogy a szikláról az örvénylő tengerbe vesse magát. A Cullen-család két tagja, Alice (Ashley Greene) és Edward is azt hiszi öngyilkos lett, a nő rögtön odautazik. A másik arra az elhatározásra jut, hogy megpróbálja a vámpírok vezetőit, a Volturi-klánt magára haragítani azzal, hogy a város kellős közepén a napfénytől csillogő börével feltűnést kelt. Akik ezután megölik. A két lány azonban időben odaér és meghiúsítja tervét.

Végre teljes valójukban megjelenik a klán, nagyon sok új szereplő bukkan fel. Jó választásnak tűnt mindenki, aki ebben a végső jelentben szerepel. Egyszerre  tűnnek vészjóslónak és kegyetlennek. A Volturi berendeli őket, és feltételt szabnak: csak úgy maradhat életben Bella, ha rövidesen vámpír lesz…

A film végén Edward felteszi a nagy kérdést:  Bella, leszel a feleségem?

 

4

Edward tőlem is

Edward tőlem is megkérdezhetné h leszek-e a felesége :D

:DDD khmm.. sokan vagyunk

:DDD

khmm.. sokan vagyunk ezzel így... :P

Az elsö után azt vártam hogy

Az elsö után azt vártam hogy ez egy király film lesz, de tévedtem. Nagyon szar és iszonyat bénára sikeredett. Sajnálom! :S

Ez a legjobb film az egész

Ez a legjobb film az egész világon!!! :D

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről