Válasz a hozzászólásra

Király! (Your Highness!)

Bevallom nagyon kíváncsi voltam erre a komédiára, annak ellenére, hogy az előzetes egy teljesen tipikus, minősíthetetlen, közönséges amerikai vígjátékot tárt fel előttem, melyeket nem nagyon szoktam kedvelni. Ezzel is így lett és be kellett látnom, hogy csupán azért mert fantasy témájú, még nem lesz másmilyen, mint az eddigiek.


Pedig a fantasy vígjáték ötlet elég jónak mondható, paródiát forgatni az ilyen mozikból nagyon hálás feladat. Sok minden adja magát, nem is kell nagyon fáradni. Mégis, valószínűleg a két forgatókönyvíró, a főszereplő Danny McBride, illetve Ben Best sosem látott fantasy-t. De még csak messziről sem hallottak róla, ha a témából ennyit sikerült kihozni.
A másik lehetőség, hogy nincs humorérzékük.
Esetleg van nekik, de az túlságosan kifacsart.
Ha már a káromkodás is szórakoztat bennünket, akkor ez a film nekünk való. Én ennél többet szoktam várni egy komédiától, így ez is csúfosan elbukott. Persze akad egy-két jobb benyögés, tréfás helyzet, vagy jobb tréfa, de a film nagyon hamar ellaposodik, a kevés poén és a felületesen megírt sztori miatt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy komoly és kimunkált szkriptre lett volna szükség.
Nem, a humortalanságon még az sem segített volna, arról nem is beszélve, hogy egy fantasy paródiának pont hogy rém egyszerű történettel kellene bírjon, ami kifigurázza azok egy kaptafára valóságát.
Mit tehetünk, ritka a jó fantasy…

A főszerepben McBride látható, aki a megszokott figuráját hozza, mivel komikus és nem színész. Thadeous egy király (Charles Dance) második fia, egy semmirekellő, puhány alak, aki a szexen, pián és afrodiziákumokon kívül semmivel sem törődik. Eközben bátyja, Fabious (James Franco) egy hosszú hajú dalia, hős lovag, aki a nők kedvence és nagy tettek végrehajtója.
Történik egyszer, hogy megtalálja a neki kellő arát (Zoey Deschanel) – vagyis csak kefélni akar vele.
De választottját elrabolja tőle a gonosz varázsló, Leezar, (Justin Theraux) aki szintén kefélni akar vele, ráadásul valami 100 éves prófécia beteljesítéseképpen, aminek következtében nagyon rossz dolgok történnének.
Adott a feladat:
Menni kell megmenteni a lányt és megölni a varázslót, hogy a világ megmeneküljön. Thad-nak bizonyítania kell, hogy méltó a hercegi címre, igazi férfi, és hogy képes kilépni a bátyja árnyékából. A két testvér és Thad csicskása, Courtney (Rasmus Hardiker) útra kel, hogy megszerezzék a kardot, amivel végezhetnek a mágussal. Kalandjaik során furábbnál furább dolgok történnek meg velük, a merevedéses Minotaurusztól kezdve, a bölcs, öreg pedofil varázslón át, mindenféle. Még a kemény amazonnal is összefutnak, akit Natalie Portman alakított.
Ki tudja mit keresett egy ilyen filmben…

Az egész alkotás lényegében káromkodásból és altáji, illetve szexpoénok váltakozása.
Ez pedig azért eléggé szint alatt van. Van néhány jó pillanata a produkciónak, de mindent összevetve ez közel sem olyan Király!  McBride unott pofával szórja a szerinte vicces mondatokat, de az eleinte megmosolyogtató, fantasy környezettől idegen káromkodások sebesen unalmassá válnak.
Sajnos az egész alkotásról elmondható, hogy gyorsan ellaposodik és egysíkúv lesz, emellett tökéletesen kiszámítható, a poénok pedig gyengék. Ennek fényében ez nem valami jó mozi, az IMDB 5,5-ös értékelése egy kicsit jóindulatú, a valósághoz képest. Nagy kár érte…

3

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről