Sex and the City: The Movie [2008]

Mivel holnap nézem meg a második Szex és New York mozifilmet, úgy gondoltam, hogy megnézem az elsőt, így kellőképpen rá tudok hangolódni. : )
Még anno mikor megnéztem a moziban ezt a részt, nem ismertem a sorozatot, de sokan ajánlották, így elmentem, és első látásra szerelem volt... Utána természetesen a bepótoltam a hiányosságaimat, ám a sorozat nem tetszett annyira.

Tovább...    [Spoiler is!]

Carrie Bradshaw négy évvel a sorozat zárása után visszatár, de ezúttal a mozivászonra. A történet középpontjában megintcsak a kapcsolatok állnak, de ezúttal már mindenki „megállapodott”, még Samantha is, ami ugyan elég hihetetlen, de mégis igaz.

Carrie és Mr. Big egy közös házzal próbálják megalapozni jövőjüket, míg Miranda ellaposodó házasságát igyekszik megmenteni. Charlotte az egyedüli aki kiegyensúlyozott életet él, az ő boldogságát  csak egyetlenegy dolog árnyékolja be, mégpedig az, hogy nem lehet saját gyermeke.

A négy barátnőt először egy árverésen láthatjuk együtt, ahol Samantha mindenáron megakar szerezni egy gyönyörű gyűrűt. Az árverés egyébként egy jól kieszelt bosszú, egy csúnya szakítás okán. Carrie itt döbben rá, hogyha nem akar ő is így járni, akkor neki is be kell szállni a közös lakásba, így nagy elhatározásra szánja el magát. Eladja a házát. Big persze csak annyit mond, hogy ez nem szükséges, hiszen „magunknak vettem, édes”, végül felnőttek módjára megbeszélik, hogy összeházasodnak.
Carrie egyből beleveti magát a szervezésbe, egész Manhattan csak erről az esküvőről beszél, még a Vogue is felkéri egy fotósorozatra. Big nem akar nagy esküvőt, hiszen ő már túl van két váláson, és ezért teljesen érthető, hogy meginog az elhatározásában, amit persze Miranda kiborulása meg is erősít.

Másnap Carrie hoppon marad az esküvőn, a gyönyörű Vera Wang ruhában, mert Big berezelt. Természetesen mindenki depressziós lesz, Miranda magát okolja, ám ezt csak Charlotte-nak meri bevallani. Végül, mivel Samanthának nem sikerült visszamondani a nászutat, mindannyian Mexikóba repülnek.

A rövid „nyaralás”-ból visszatérve Carrie visszaköltözik a régi házába, felvesz egy tökéletes asszisztenst, aki mindenben segít neki, hajszínt változtat és a '917'-es előhívó számát gyászolva kézhez kapja az új '347'-es telefonját.

Eközben Charlotte-nak végre sikerül teherbe esnie, majd Miranda nagy nehezen kiböki Carrie-nek, hogy lehet, hogy mégiscsak köze van a Big-gel való szakításhoz. Összevesznek, majd kibékülnek. Miranda kibékül Steve-vel, Samantha rájön, hogy saját maga fontosabb, mint a Smith-szel kapcsolatos dolgok, így szakítanak. Végül pedig Carrie és Big is kibékülnek, és egy cipős-lánykérést is láthatunk a végén, és persze egy kis visszafogott esküvő sem maradhat el... Ezzel a lendülettel pedig bele is vethetjük magunkat a második részbe! ;-)

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről