Az óriásölő (Jack the Giant Slayer)

Bryan Singer nem habozott, babozott
Bryan Singer (Superman visszatér, X-Men, X-Men – A kívülállók, Közönséges bűnözők) legújabb mozifilmje ismét a fantázia birodalmába csábítja a nézőket. A filmhez a gyerekkorunkból jól ismert égig érő paszuly mesét vette alapul.

A látvány annyira magával ragadó, hogy kárpótolt minket a sablonos karakterábrázolásért és a bárgyú humorért. 

Jack (Nichloas Hoult – X-Men az elsők, A titánok harca) a tündérmeséken felnövekvő parasztfiú, egy napon azon kapta magát, hogy a mese valósággá vált és a tériszonya ellenére felfelé araszol egy égig érő paszulyon, hogy megmentse a királylányt (Eleanor Tomlinson – Alice Csodaországban, A macskám, a családom és a fiúk), akibe első látásra beleszeretett. 

A mentőexpedíció többi tagja: Elmont (Ewan McGregor – Trainspotting, Star Wars 1-3. rész, A sziget, Angyalok és démonok, Kecskebűvölők), a király hűséges lovagja. A bájgúnár öltözete miatt kétségek merültek fel bennem a bátorságát illetően, de a film során bizonyítja, hogy helyén van a szíve és a kardját is jól forgatja. 
A királylány kezére pályázó Lord Roderick is velük tartott (Stanley Tucci – A Pelikán ügyirat, Az ördög Pradát visel, Komfortos mennyország, Az éhezők viadala), akinek őrült professzoros vigyora elárulja, hogy valami rosszban sántikál.  
Valamint a király néhány katonája, akiktől idő előtt könnyes búcsút veszünk. 

Az igazi kaland akkor vette kezdetét, amikor a maréknyi csapat elérte a paszuly tetejét, ahol furcsa lények birodalmába csöppentek. A királylány megmentésén túl azon is aggódniuk kellett, hogy hogyan állítsák meg az emberevő óriásokat, akik előtt megnyílt a Földre vezető kapu, így bőséges lakoma elébe nézhetnek a mindig éhes behemótok.  

Az óriásokat különböző karakterekre formázták. A történet során a vicces és a félelmetes oldalukat is megmutatták. Csúfságukat és együgyűségüket csak a szűnni nem akaró éhségük múlta felül. 

A film szerkezetében többször érezhető volt némi összecsapottság, elnagyoltság, ami a végső csatánál csúcsosodott ki igazán. A várva várt finálé elmaradt az idő előtt véget ért összecsapás miatt, így az emberek megúszták a véres mészárlást.    

Ami persze nem feltétlenül baj, mert mégis csak egy meséről van szó. 

A hibák ellenére az Óriásölő egy látványos, szívmelengető, humoros mese, ami felnőtt és gyerekek fejjel/szívvel is egyaránt szerethető.

6

jó kis kritika :)

jó kis kritika :)

köszönöm. : )

köszönöm. : )

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről