A varázslótanonc (The Sorcerer's Apprentice)

Egy könnyed, szinte már családias kalandfilmet köszönthetünk a Varázslótanonc személyében. Maga az alkotás a közepesnél valamivel jobbra sikerült. Igaz, nem egy kőkemény drámáról vagy akcióról van szó, csupán szórakoztatni kíván, amit elég jól csinál. Azzal viszont egyet kell érteni, hogy egy bizonyos kor felett már nem nyújt olyan kirobbanó szórakozást.

Tovább...

Nem sűrűn láthatjuk Nicolas Cage-t ilyen szerepben. Ő testesíti meg Balthazar-t, aki egy nagyon öreg varázsló, ám ez nem látszik rajta. Már évezredek óta keres valakit, a kiválasztottat, aki képes lehet elpusztítani a gonoszt. Az élet úgy hozza, hogy Balthazar összefut Dave-vel, akit Jay Baruchel kelt életre a vásznon. A pelyhes állú színészpalántát legutóbb a Fanboys-ban láttam, ott nyújtott elég felejthető alakítást.

 

Szóval Dave a kiválasztott, akit minél hamarabb ki kell képezni. A tanítás nem megy egyszerűen, különféle mókás jelenetekbe csöppenünk, amikor a srác el akarja sajátítani a mesterséget.

A film maga egyszerre akciódús és vicces, bár mindkettőben elég közepesen teljesít. Az tény, hogy szinte egyáltalán nem hagyják unatkozni a nézőt, egyik kalandból a másikba csöppenünk. A látványra nem lehet panasz, a kivitelezés nagyon igényes és látszik rajta a törődés.

Igazából a történettel és a hangulattal sincs baj. Csak valahogy túlságosan középszerűre sikerült a film, vagy inkább egy bizonyos rétegnek készült, amiből (ezek szerint) már kinőttem. Persze, ha gyerekszemmel nézek az alkotásra, akkor szemkápráztató és magával ragadó. Sokban emlékeztet a Villámtolvajra vagy a Rémségek cirkuszára, amelyek stílusban nagyon hasonlóak. Amolyan könnyed hangvételű fantasy-kaland kombináció. Még a történetvezetés és az alapfelállás is ugyanaz.

Ezek alapján bárki jogosan kérdezhetné, hogy a Varázslótanonc hogyan emelkedik ki az imént említett filmek közül? Nos, hogy őszinte legyek sehogy. Talán Nicolas Cage miatt egy picit, de a neves színész sem nyújt kimagaslót, ezért ezt sem mondhatnám.

Meg úgy általában a filmben látott színészi játékokkal nem voltam teljesen megelégedve. Senki sem volt rossz, de elég közepesnek éreztem.

Amit nyújt nekünk a The Sorcerer's Apprentice: kaland, látvány, poénok, szerelem, világmegmentés, ütős(nek szánt) beszólások, könnyed, családias hangvétel.

Összességében egy minden szempontból közepes film, amelyet a tizenévesek biztos jobban tudnak értékelni nálam. A látvány kitűnő, a történet elmegy, a színészek teljesítménye közepes. Ugyanakkor egy életteli és lendületes alkotásról van szó.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről