A Temetőkapu

Eme 2006-os borzadály Roy Knyrim rendező munkája, aki többnyire hasonló kaliberű horrorfilmeket szokott életre kelteni. Ha azt mondom, hogy az egyik Asylum filmet (Death Racers) is ő jegyzi, akkor már mindenki felvázolhatja magában, hogy mi is fog következni.

Elöljáróban annyit, hogy néhány filmnél elmondhatjuk, hogy ez bizony kapufa lett, mivel nem érte el a kívánt hatást, kicsit félresiklott. Ha tovább visszük ezt a metaforát, akkor bátran mondhatom, hogy ez a film a stadionból kilőtt szabadrúgás.

Az ténykérdés, hogy a film borzasztóan rossz. Pozitívum viszont, hogy nem úgy szar, mint mondjuk a Stan Helsing vagy a Necronomicon, hogy belefájdul a néző feje. Akik vevők a trash horror műfajra, azok akár kellemes csalódást is érezhetnek eme mű láttán, mert szórakoztatóan szar.

Nézzük a továbbiakat...

A sztori szerint egy kísérlet eredményeképp megteremtődött egy génmanipulált tasmán ördög, amely a való életben nagyjából így néz ki:

Ellenben ebben a filmben az alkotók ilyennek álmodták meg:

Ez már önmagában is elárulja nekünk, hogy itt bizony nem egy kifinomult horrorral lesz dolgunk, hanem valami egészen mással.

Szóval a jószág elszabadul és 3 ember kivételével mindenkit felzabál. Vagyis inkább elrakja télire, de ez már más kérdés. Lényeg, hogy a fenevad halomra ölni a hülyénél hülyébb embereket. Nem viccelek. A filmben majdnem mindenki kattant idióta állat, akik logikátlanságok egész sorát hajtják végre a történet folyamán. Mintha mindenkiből hiányozna az életösztön.

Pl.: Mi is a jó módszer, ha előtted áll egy két és fél méteres vadállat, aki vérben forgó szemekkel kacsingat rád? Hozzáteszem van egy teletöltött shotgun a kezedben. Szerintem mindenki el tudja képzelni mit tenne. Főszereplőnk ezzel szemben lő egyet, látja, hogy a teremtmény tovább közelít, ekkor bámészkodik egy sort, hátra fordul és elsétál. Persze olyan utazósebességgel, hogy ha nem ő lenne a főszereplő, akkor pillanatokkal később vacsora lenne belőle.

A film pozitív vonásai közé tartozik, hogy nem szánták komolynak. Legalábbis remélem. Van egy-két jó beszólás, némi meztelenkedés, de legfőképpen nem akar a film nagyobbnak és többnek látszani, mint ami.

Mellesleg főszereplőink filmet forgató egyetemisták, akik imádnak füvezni, idiótán viselkedni és elhatározták, hogy egy temetőben fognak kézi kamerás zombis mozit forgatni. A mozgókép sosem jön létre, mert mire elkezdenék az érdemi munkát, a srácok nagy része már alulról szagolja az ibolyát.

Ha még valaki úgy érzi, hogy ad egy esélyt a filmnek: látott már valaki olyat, hogy a horror mozi vérengző fenevada szarik egyet? Itt ilyen is van.

Ezen kívül rengeteg vér (patakokban folyik), repülő testrészek, színes és egyben rettentően gagyi halálnemek. A díszleteket nem vitték túlzásba, ahogy a speciális effekteket sem. Hiába, ennyire futotta a költségvetés.

Összességében egy szórakoztatóan szar, relatíve unalmas, gusztustalan horror, amely semmi másról nem szól, mint vérről, vérről, vérről és génmanipulált tasmán ördögről, akit mellesleg Drágaságnak hívnak.

2

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről