Percy Jackson - Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters)

Az olymposi istenek sem hibátlanok, de ez nem újdonság azoknak, akiknek volt már a kezében történelemkönyv, ill. láttak már mitológiai alapú filmeket. Sokan közülük eltaszítják maguktól törvénytelen gyermekeiket. A félig emberi, félig isteni eredetű kamaszok, köztük Percy Jackson is egy nekik fenntartott különleges táborban él, ami biztonságot nyújt számukra. Egy nap azonban az őket védelmező pajzs megsérül, és veszélybe kerülnek a tábor lakói. Percy, Posseidon fia, hűséges társaival útnak indul, hogy elhozza a gyógyírt jelentő aranygyapjút és egyúttal beteljesítse a jóslatot.

http://www.youtube.com/watch?v=4v0HyzlDDUw

rendező: Thor Freudenthal
író: Rick Riordan
forgatókönyvíró: Scott Alexander, Larry Karaszewski
operatőr: Shelly Johnson
producer: Michael Barnathan, Chris Columbus, Karen Rosenfelt
szereplők: 
Logan Lerman (Percy Jackson)
Nathan Fillion (Hermész)
Alexandra Daddario (Annabeth Chase)
Jake Abel (Luke)
Leven Rambin (Clarisse)
Stanley Tucci (Dionüszosz)
Missi Pyle (Gray nővér)

Megérkezett végre a mozikba a 2. rész. Az 1. részt (Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak) Chris Colombus rendezte,  az új részben viszont már Thor Freudenthal vette át a stafétát. A stúdió azonban maradt a régi (20th Century Fox) és újra áthatja a filmet a meseszerű és gyermeki báj, ami felüdülést nyújt a kaszabolós, lövőldözős, vérengzős filmek után.

Thalia fájának a történetével kezdődik a sztori, ennek hatására a filmet már a kezdetektől áthatja a görög mitológia misztikus hangulata. A következő képkockák már betekintést nyújtanak a félvér tábor életébe és fiatalok versengéseibe, de részesei lehetünk a bronz bikával való küzdelemnek, láthatjuk a szemnélküli banyák őrült száguldását egy rozoga taxival, találkozunk küklopsszal, szörnyekkel és egyéb érdekes lényekkel. Eljutunk Washingtonba és Florida partvidékeire, majd egy könnyű szellő átrepíti hőseinket és velük együtt minket is a félelmetes Szörnyek tengerére, ismertebb nevén Bermuda-háromszögbe.


Percy Jackson - Szörnyek tengere bővelkedik izgalmakban, akcióban és ironikus humorból sincs hiány, Stanly Tucci pedig már a puszta megjelenésével mosolyt csal az arcokra.

  

Percy vállát ismét nagy teher nyomja, hiszen óriási a tét, ha nem jár sikerrel a küldetés, nemcsak a félvértábor pusztul el, hanem az Olympos is.

A film megtekintése után nem éreztem hiányérzetet vagy csalódást. Pont azt kaptam, amire az előzetes alapján számítottam.

Volt benne mondanivaló, de szerencsére nem erőltették túl a dolgot, inkább csak olyan amerikai nesze semmi fogd meg jól stílusú iránymutatás érvényesült.

Elsősorban azoknak ajánlom a filmet, akik pusztán a mozi élményért ülnek be a fotelekbe egy jó kis nyári popcorn filmre. Nincs agyalás, csak bambulás. A látványos digitális trükkök segítségével szinte összemosódik a modern kor a mese birodalmával.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről