Ördög bújt beléd - Jennifer Body's [2009]

Két gyönyörű színésznő egy horrorfilmben: Jennifer azaz Megan Fox a "szép" lány, akit megszáll az ördög. A "csúnya" lány szerepében Amanda Seyfried, aki felveszi a harcot a gyilkos démonnal, még akkor is, ha egykor a legjobb barátnője volt. Azt gondolom, hogy Amanda sokkal jobban alakítja a karakterét, mint Megan. Ti mit gondoltok?

A Veronica Mars című sorozatban figyeltem fel Amanda Seyfriedre, és azóta próbálom megnézni a filmeket, amikben szerepel. Ez is egy ilyen film. Nagy valószínűséggel nem néztem volna meg ezt a filmet, ha nem szerepel benne Amanda. Eleve nem igazán kedvelem a horrorfilmeket, de még a sztorija is elég bugyuta. Az már nem is meglepő, hogy van a gimnáziumban egy szép lány és egy csúnya. Ám az már különleges, hogy ők barátnők. Ráadásul a szép lány azaz Jennifer nemcsak valamilyen önös érdek miatt van az okostojás, kissé pattanásos, SZTK keretes, nem túl vékony lánnyal, hanem tényleg kedveli. Tulajdonképpen kicsi koruk óta legjobb barátnők. Needy sosem volt féltékeny barátnője szépségére és népszerűségére, megtanult együtt élni ezzel. Itt kell megjegyezni, hogy félelmetes mennyire el tudták csúfítani, az egyébként szép Amandát. Nézzétek csak:

Tény, hogy nem könnyű a démoni szépségű Megan Fox mellett szépnek tűnni, de Amanda fényévekkel szebb, mint az általa alakított Needy. Ha már démoni szépségnél tartunk, akkor itt jön a képbe az ördög. Needy és Jennifer éppen a fenti képen látható bárba mennek bulizni, ahol is egy rock banda ad koncertet, az egyik dal közben hatalmas tűz támad, és a diákok közül jónéhányan bent égnek. Needy kimenti Jennifert, ám a lány mégis a rockbandával távozik. Needy hazamegy, és innentől kezdve elszabadul a pokol. Szó szerint.
Jennifer az éjszaka közepén támolyog be Needyhez, fogalmunk sincs mi történt vele, de csurom vér mindenhol. Neki esik a hűtő tartalmának, mondván, hogy éhes, de mindent amit megeszik kihányja majd távozik.

Needy szinte sokkot kap a történtek miatt, így másnap a suliban kérdőre vonja Jennifert. A feltűnően jól kinéző lánynak fogalma sincs miről beszél Needy, legalábbis ezt állítja. Ám mi tudjuk, hogy valami nagyon nem stimmel. Needy is sejti ezt, és amikor osztálytársai sorban kezdenek eltűnni (vagyis csak a fiúk) akkor a szőke lány rájön, hogy itt valami nagyon rossz történik. Abban is biztos, hogy Jennifernek köze van mindehhez. Eközben mi azzal is szembesülünk, hogy Jennifer nem csak gyilkol, de földöntúli képességei is lesznek: megtudja gyújtani a nyelvét, megvágja magát és egy perc múlva már semmi baja. Ördögi, nem?

A szőke lány végül kideríti Jennifer titkát, ami nem más, mint hogy megszállta őt egy démon. Az a bizonyos rockbanda, azért rabolta el a fekete démont, hogy feláldozzák az Ördögnek. De a dolog balul sül el egy hazugság miatt, Jennifer túléli a srácok kínzását, viszont megszállja őt az Ördög. Étvágya csak úgy csillapodik, ha embert eszik, szinte vadállat módjára tépi szét áldozatait. Senki sincs biztonságban, így Needy elhatározza felveszi a kesztyűt és legyőzi Jennifert.

Amanda Seyfried egy teljesen más oldalát mutatja meg, mint eddig. Az általa alakított Needy semmilyen vonatkozásban sem hasonlít a Bajos csajokban alakított buta kislányra, sem Lily Kane-re és a lehető legtávolabb áll a Mamma Mia szelíd kislányától Szerintem Amanda magasan leszerepli Megan Foxot, sokkal hitelesebben alakítja a karakterét mint Megan.

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről