Narancsvidék/Sajátos felvételi eljárás

Úgy esett, hogy Tv elé ültem, konkrétan e film miatt, mert még nem láttam és úgy sem volt mit csinálnom. A Magyar 2-sen néztem és el sem tudjátok képzelni milyen érzés végignézni úgy egy filmet, a Tv-ben, hogy nincs megszakítva legalább öt reklámmal…
Alapvetően egy nem túl rossz, inkább közepes vígjáték, némi drámázással, meg sorsfordítás, meg satöbbi…


Szörf vagy halál…

Menjünk sorban, tehát van egyszer Shaun, (Colin Hanks) Narancs megyében él, ahol a fiatalok élete nem áll másból, mint hogy szörföznek, szórakoznak, strandolnak. Aztán a sráchoz odakerül egy író könyve, s e könyv mindent megváltoztat a fiúban. Elhatározza, hogy író lesz, és oda megy tanulni, ahol e sorsfordító, katartikus kötet írója tanít. Ez pedig a Stanford.
Itt kezdődnek a bonyodalmak! Elcserélt felvételi lap, rohangálás, próbálkozás, hogy mégis felvegyék és bekerülhessen.
A film alapvetően nem rossz, mozgalmasnak is mondhatjuk végső soron, ám egynél többször nem igazán lehet megnézni, mert annyira nem jó.
Jack Black is csak a szokásos baromságokat hozza, nem is mindig poénosan, Kevin Kline csak rövid ideig látható, mint Skinner, a könyv írója.
Na, nem mondom, van pár jó poén a filmben, de ennél sokkal jobbakat is találhat az ember, százával.
Nem is egy tipikus tini vígjáték, valamelyest komolyabb. Shaun vívódik, hogy neki a Stanford az álma, anélkül semmit sem fog érni, aztán hoppá-hoppá, nézzenek oda, megvilágosodik és rájön, hogy írni mindenhol lehet. Na, azért van itt mondanivaló, csak hát nem igazán érdekel senkit sem…
Szóval egy erősen középkategóriás mozi a Narancsvidék, nincs benne igazán semmi, ami megemelné a színvonalát, vagy csak emlékezetessé tenné.
Nézzétek meg, ha tényleg nincs jobb dolgotok!

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről