Oscar 2010

Ezzel a rövidke bejegyzéssel a Sorozatportál is megemlékezik az idei, 82. Oscar gáláról, mely március 7-én, vagyis tegnap zajlott le. Nagy várakozás övezte az eseményt, hiszen egyrészt az év egyik legnagyobb filmes pillanata, másrészt pedig számtalan érdekességgel kecsegtetett.

Bővebben…

A legfőbb érdekesség az volt, hogy független filmek feszültek össze a hollywood-i szuperprodukciókkal. Példának okáért a dollármilliókat hozó Avatár és a kevés pénzből készült és kevés pénzt hozó Bombák földjén összecsapása nem várt izgalmakat hozott. Illetve ott volt még a két rendező – James Cameron és Kathryn Bigelow - párharca a Legjobb rendező díjáért, ami azért is érdekesnek ígérkezett, mivel egykor házasok voltak.
Az idei házigazdák Steve Martin és Alec Baldwin voltak, de nem ők tették naggyá az estét, hanem az említett páros küzdelme. Bigelow asszony történelmet írt, hiszen első női direktorként vihette haza a rendezők legjobbjának díját és a filmje is, kilenc jelölésből, hatot söpört be.
A tavalyi év nagy durranása, az Avatár csupán három technikai díjat szerzett (Legjobb spec. effekt, Legjobb operatőr, Legjobb díszlet).
Az idei gála eseményei visszafogottabbak voltak a tavalyi Hugh Jackman által vezetettnél, de azért Ben Stiller, aki Na’vi-nak sminkelve lépett a közönség elé és meredek paródiát adott elő az Avatárról.
Ezen kívül egy örömteli pillanatnak is tanúi lehettek a nézők, hiszen Jeff Bridges – öt jelölés után – haza vihetett egy szobrocskát, még pedig a Legjobb férfi főszereplőért járót.
Ezzel szemben a Legjobb női főszereplő Sandra Bullock lett. Az ő győzelmét sokan vitatták, miszerint a The Blind Side című filmben nyújtott teljesítménye nem elegendő.
A Legjobb férfi mellékszereplő Christoph Waltz lett, aki a Becstelen Brigantyk-ban megformált náci tiszt  okán fogadhatta az elismerést.


Akkor most lássuk a díjazottak listáját:

Legjobb film: A bombák földjén

Legjobb rendező: Kathryn Bigelow (A bombák földjén)

Legjobb női főszereplő: Sandra Bullock (The Blind Side)

Legjobb férfi főszereplő: Jeff Bridges (Crazy Heart)

Legjobb idegen nyelvű film: El secreto de sus ojos (Argentína)

Legjobb vágás: A bombák földjén

Legjobb dokumentumfilm: Az öböl

Legjobb speciális effektek: Avatar

Legjobb eredeti filmzene: Michael Giacchino(Fel!)

Legjobb operatőr: Avatar

Legjobb hangkeverés: A bombák földjén

Legjobb hangvágás: A bombák földjén

Legjobb jelmez: Az Ifjú Viktória Királynő

Legjobb díszlet: Avatar

Legjobb női mellékszereplő: Mo’Nique(Precious)

Legjobb adaptált forgatókönyv: Precious

Legjobb smink: Star Trek

Legjobb rövidfilm: The New Tenants

Legjobb rövid dokumentumfilm: Music by Prudence

Legjobb animációs rövidfilm: Logorama

Legjobb eredeti forgatókönyv: A bombák földjén

Legjobb betétdal: The Weary Kind (Crazy Heart)

Legjobb animációs film: Fel!

Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz(Becstelen Brigantyk)

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről