Doktor House 6x14 - Private Lives

Kifejezetten tetszett a mostani rész. A szokásos sablon visszajött, de legalább a melléktörténetet jól eltalálták. Meglátásom, hogy ha több szabadságot engednek a többi szereplőnek, esetleg saját sztorit is kapnak, az jóval megemeli a színvonalat. Hiba, hogy túlságosan House doki köré építik a sorozatot. Mintha mindenki más nem is számítana, csak azért kellenek, hogy főszereplőnknek ne saját magával kelljen beszélgetnie.

Tovább...

Az előző gondolatokat csak általánosságban mondtak a szériát illetően, mivel most nem volt okunk panaszra.

A Chase, Wilson, House trió volt jobbára a középpontban
, no meg persze az aktuális páciens. Egy középkorú nőről van szó, aki szokás szerint kicsit különc valamilyen szempontból. Blogot ír a saját életéről, amelyben mindenről beszámol a legapróbb hülyeségig. A hölgy férje ezt már nehezen bírja, sokat veszekednek.

Aztán jön a rejtélyes betegség, ezzel együtt a szokásos sablon maszlag.

Ha kicsit elvonatkoztatunk ettől, akkor vesszük csak észre, hogy a mellékszálak dobták fel igazán a részt. Chase és a nőkhöz fűződő viszonya tetszetős volt. Ugyanúgy, mint House és Wilson hülyeségei. A sánta doki teljesen véletlenül kikölcsönzött egy olyan pornót a tékából, amelyben az egyetemista Wilson is fellelhető néhány jelenetben.

Az egy dolog, hogy ennek az életszagúsága nagy nulla, mégis jókat kuncogtam azon, hogy próbálta derék onkológus barátunk védeni kis titkát. House sajnos kiplakátolta az egész kórházat amolyan Best of Wilson poszterekkel. Ezek jó jelenetek voltak.

Aztán ment minden a maga sablonos módján.
A beteget kezeltél erre meg arra, aztán jobban lett, rosszabbul lett, végül Dokrot House pont ugyanúgy jött rá a titok nyitjára, mint ahogyan szokott. Nem értem, hogy ezen miért nem lehet változtatni? Ezt nézzük már 6 kerek esztendeje. Sose fogom ezt megérteni.

Látva az epizódot továbbra is az a véleményem, hogy nem elég Hugh Laurie szájába adni a jól átgondolt és megírt poénokat, ennél már több kell. Az első évadban még elment volna, de hat év mégiscsak hat év. Fontosak a szereplők, az egymáshoz fűződő érzelmek. Ezt meg lehetne oldani, kicsit jobban erőltetni az ilyeneket és ettől még nem válna a Doktor House Grace Klinikává. Csak egy kis ötlet hiányzik, hogy újra régi fényében csillogjon a sorozat.

Összességében a rész korrekt volt. Ha el tudunk vonatkoztatni a régi hülyeségektől és sablonszerűségektől, akkor remekül fogunk szórakozni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről