American Horror Story: Asylum 2x03 – Nor’easter

Hát, a harmadik rész sem tisztázta le a dolgokat, annyi szent, de legalább nagyjából megbizonyosodtam róla, hogy ez a ködösítés és történetcsavargatás szándékos és sejthető mögötte valami komoly és kidolgozott koncepció.
Hogy ez valóban így van-e, még nem tudom, de ki fog derülni.

Két rész után panaszkodni – ahogy azt tettem – talán elhamarkodott dolog, de azért ennek a szériának már van előélete, a remek első évad, és azzal magasra tették a lécet.
Csupán a „félelem” beszélt belőlem, amikor kétségeimet megfogalmaztam, melyeket mellesleg a folytatással sem tudtak teljes mértékben eloszlatni. Nagyon sejtelmes még ez az egész és ez sok ötlet és furcsa esemény, ez a határtalan összetettség nem biztos, hogy jól sül el.
De reméljük a legjobbakat!

A jelenkori történetszál nem semmi fordulatokkal szolgált. Egyedül annyi derül ki, hogy a fiatal házaspár nem sokáig húzta. Ezzel azt hiszem el is búcsúzhatunk Tatumnétől és Adam Levine énekestől.
Bár lehet, hogy elhamarkodott vagyok, lehet itt még bármilyen fordulat.

Eközben a múltban sem álltak meg az események, sőt még az eddigieknél is jobban beindultak.
Az első évadra is igen csak jellemző lelki terrorizálás remekelő gépezete beindult.
Előző részes ördögűzésünk eredményeként a szende apácába, Mary Eunice-ba (Lily Rabe) beköltözött egy démon, aki azonnal munkához is lát és több fronton kezdi szétzilálni a diliház rendjét.
Egyrészt szadista játszmába kezd Jude nővérrel, annak múltját felhasználva, és az elgázolt kislánnyal és elfojtott vágyaival kísérti. De ugyanezt műveli a doktorral (James Cromwell) is, akitől elveszi a csodálata tárgyát, a tiszta és ártatlan apácát. Mindkettejüket kizökkenti nyugalmából, aminek a továbbiakban beláthatatlan következményei lesznek.
A furcsa eseményeket is finoman adagolják tovább, mindezt oly módon téve, hogy egyik lehetséges szál sem halad sokat, de mindegyikkel lehet számolni.

Egyfelől ott van a földönkívüliek kérdése, akik ismét megjelentek és egyre gyanúsabb, hogy valóban szerepet játszanak a történetben. Nem csak Arden doktor kísérletezget a páciensekből kibányászott nyomtatott áramkörös pókocskákkal, de még Jude nővér is belefut egy ocsmányságba.
Másfelől a Sátánnal kapcsolatos szál, teljesen egyértelműen jelen van és nem epizód tölteléknek szánták, hanem a széria lényeges mozgatórugójának.
És akkor még ott van Arden doktor különös kísérletének eredménye is. Az odakint tárolt és most megmutatott jószágok biztosan összefüggésben állnak a történésekkel, illetve minden összefügg, csak még nem tiszta, hogy mi is lesz ebből a katyvaszból.
Egyedül egy dolog kezd egyértelművé válni. Hogy Kit Walker nem a Véres arcúnak nevezett sorozatgyilkos. Bár még erre sem mernék fogadni…

Az epizód történetének most egy hatalmas vihart szántak díszletként, ami tökéletes alkalmat nyújtott arra, hogy a benti események elszabaduljanak. Újabb beteg tűnt el, újabb meghiúsult szökési kísérlet és még a nimfomániás, Shelley (Chloe Sevigny) is a dühös doktor kezére kerül.
Ezért lehet, hogy nem sokat fog már lábatlankodni…
A Quinto alakította Dr. Thredson is közös üzelmekbe kezd a szándéka ellenére bent tartott Lana Winters újságírónővel, hogy megbuktassák Jude nővért és leleplezzék a Briarcliffben zajló kétes ügyeket.
A szériával kapcsolatosan kezdek megnyugodni, bár azért még vannak kétségeim.
Talán a most következő dupla epizód tovább oszlatja a köd gomolyokat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről