Válasz a hozzászólásra

Dracula 1x01 – Pilot

Az NBC előszedte az ezerszer lerágott csontot és újraforgatták a legendásan rettegett Dracula figuráját. Az erdélyi nemesemberét, akivel a vámpírmítoszt azonosítják. A széria ezzel kapcsolatban nem hazudtolta meg az eddigi sablonos hozzáállást, ötletek terén sem váltja meg a világot, nincs benne túl sok újdonság. Egyedül annyi, hogy a viktoriánus korba helyezett sztori mégis hordoz némi frissességet, modernebb a hangvétel és ezúttal a vámpír a jó fiú.
Bár ez sem teljesen egyértelmű. Még...

Az NBC új szériája egyáltalán nem kápráztatott el, mi több elég visszafogott kezdést prezentáltak.
Megismertük a főszereplőt, Draculát, akit Johnathan Rhys Meyers formál meg. A szerep illik hozzá, a pilot alapján eltalálták a castingon, ki lenne képes eljátszani a gazdag, modoros iparmágnás bőrébe bújó vámpír romantikus karakterét. Színész fronton egyáltalán nem rossz a felhozatal. Apróbb nevek, de tehetséges emberek fémjelzik a sorozatot, mint például Oliver Jackson-Cohen, Thomas Kretschmann és Bányai Miklós személyében magyar vonatkozása is van a sorozatnak.

A sztoriban egyébként hemzsegnek az ismerős nevek, hiszen a regény eredeti szereplőit elevenítik meg, ámbár azért nem minden stimmel. Akadnak megmosolyogtató furcsaságok.
A lényeg mindössze annyi, – mivel a pilotból oly sok mindent még nem tudhattunk meg – hogy Draculát valaki feltámasztotta évszázados kényszerű álmából, melybe a Sárkány lovagrendjének tagjai kényszerítették. Magához térve bosszút fogadott, amiért elvették tőle szerelmét a gonosz emberek.
A múltról eddig nem sok flashbackkel gyarapodhatott a tudásunk, de ez biztosan változni fog az elkövetkezőkben. A lényeg a bosszú, amire Renfield (Nonso Anozie) segítségével készülődik főhősünk, miközben nem csak a Sárkány rendjének jelenkori tagjaival kell vergődnie, akik bérgyilkosokat szabadítanak a nyakára, de a tudta nélkül az ő semlegesítésén is dolgoznak már.

Magától értetődő módon a kötelező szerelmi szál sem maradhatott ki, melynek másik felét Jessica De Gouw adja, aki a Zöld Íjászban is megfordult már. A lány elvesztett szerelmét idézi fel Draculában, aminek biztosan lesz még jelentősége.
Ám mindez kevés ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést. Sablon sablon hátán, miközben ugyanazt kapjuk, mint az összes Dracula sztoriban. Semmmi eredetiség, – bár jogosan mondhatnánk, hogy mi a fenét várunk egyetlen epizód után – semmi olyasmi, ami miatt azt mondhatnám:
Várom a második részt.
Pedig a kőkemény tévés világban vagy epizódról epizódra kíváncsivá és izgatottá teszed a nézőket, vagy elköszönnek tőled. Ez fokozottan így van, ha újonc szériáról beszélünk. Ezért is állok értetlenül az ilyen semmilyen, lagymatag kezdő epizódok előtt.
Ez eddig nagyon harmatos. Nagyon gondolkodom a folytatáson...

5

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről