Válasz a hozzászólásra

Hupikék törpikék-The Smurfs 3D [2011]

Vannak dolgok, amiknek szentnek és sérthetetlennek kellene lenniük, amikhez nem kellene hozzányúlni, pláne nem felújítani. Leglábbis szerintem, mégis hatalmas siker Amerikában a Hupikék törpikék, olyannyira, hogy már a folytatása készül. Talán azért van ez, mert ők nem ismerik az eredeti Apraja falva lakókat, akik kicsit sem hasonlítanak, ezekre az új animált figurákra.

Sokszor írtam már arról milyen félelmetes, ha valamit folytatnak, na most ezt kiterjesztem arra is, hogy a megfilmesítéssel is ez a baj. Nem lehet egy kedves rajzfilmből, élőszereplős, 3D-s szupermozit készíteni. Legalábbis büntetlenül nem. Azt gondolom, hogy az eredetileg kézzel rajzolt kedves, kék törpök megcsúfolása történt. Nézzétek meg a különbséget:

A történetre, még a legfinomabb kifejezés is az, hogy bizarr. A törpöket üldözi Hókuszpók és Sziamiaú, eddig még rendben. De a törpök, Ügyifogyi miatt átkerülnek a "valós" világba, ami hol máshol, lehetne, mint Amerikában, New Yorkban. Az űrlények, a transzformátorok stb. támadásai után, most Aprajafalva néhány lakója, és Hókuszpók (Hank Azaria) érkezik. Ügyifogyi bekerül egy marketinges srác dobozába, így a többi törp kénytelen Őt követni. Grace és Patrick olyan kedves házaspár, hogy némi kis meglepődés után, szívesen befogadják az apró vendégeket. Mindketten ismerősek lehetnek a sorozatrajongóknak, hiszen rengeteg sorozatban játszanak, Neil Patrick Harris, pl. az Így jártam anyátokkalban, míg Jayma Mays, a Glee-ben. Nem teljesen értem, hogy miért kellett nekik, egy ilyen filmhez adni a nevüket?

A törpök azon ügyködnek, hogy visszajussanak Aprajafalvára, Hókuszpók pedig azon, hogy elkapja őket. Nem annyira meglepő módon, végül minden jóra fordul, hála a "megjavult" Patricknak.

Az eredeti szinkronhoz olyan sztárok adták a nevüket, mint pl. Katy Perry, aki Törpillának kölcsönözte hangját. Így jelent meg a premieren:

A magyar hangok között volt, pl. Bereczki Zoltán (Okoska) és Szinetár Dóra (Törpilla):

5

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről