Harry Potter és a Főnix Rendje

 

Nagyon nehéz dolgom van ennek a filmnek az értékelésével kapcsolatban, hiszen nem tekinthetünk rá önálló alkotásként, mert része a nagy Harry Potter mitológiának. Számomra ez a rész nem hozott annyi izgalmat és újdonságot, mint amire számítottam, ezért kell azt mondanom, hogy gyengébb volt, mint az előző kettő.

Az eddigi kedvencem az Azkabani Fogoly, azt követi a Tűz serlege. Még régebben láttam a Főnix Rendjét, de bevallom tegnapig arra sem emlékeztem, hogy mi volt a címe, pláne nem ugrott be, hogy miről szólt. Olyan átvezető részhez közelítőnek érzem a történetét, amely a végéig nem vezetett sehová, nem váltotta ki azt a lehengerlő hatást, mint az elődök. A vége felértékeli az egész produkciót, a látványra egyetlen panasz sem lehetett, és még a dráma is megmutatkozott azzal, hogy Sirius Black meghalt.
Személy szerint nagyon sajnálom őt, egyik kedvenc karakterem volt, remélem látjuk még (nem olvastam a könyveket, nem tudok semmit). Érdekes, hogy az akkori előzetesek alapján picit darkosabbnak képzeltem az ötödik részt, ezzel szemben a terveket szövögető gonoszokat alig mutatták.
Önálló filmként nekem csalódás volt a Főnix Rendje, a sorozat szempontjából viszont elengedhetetlenül fontos epizód. Úgy gondolom nincs is sok értelme egyetlen moziként értékelni, éppen ezért azt mondom, hogy egy 7,5/10-et megér annak ellenére, hogy az előző két rész történetét és lendületét jobbnak tartom. Várom már nagyon a következő felvonást, egészen biztosan abban sem kell majd csalódnunk. Akik kedvelik az ifjú varázsló kalandjait, azokkal találkozunk majd a mozikban.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről