Gyógyegér Vacsorára

 

A 40 éves szűz két sztárja ismét egy közös produkcióval jelentkezett. A Paul Rudd és Steve Carell neve által fémjelzett film nem mondhatni, hogy befér a mostanában bemutatott vígjátékok sorába, ugyanis a nagyon felkapott szerelmi sztori töménytelen variációja helyett inkább az emberi gyarlóságot veszik pellengérre. Meg kell mondanom elég szórakoztató módon.

Tovább...

Egy kicsit a régebbi időkbe visz minket a film, hiszen olyan motívumok (barátnő és zaklató ex felcserélése, az ex kiadja magát a barátnőnek, stb...) szolgáltatják a poénokat, amik a mostani vígjátékokban egyre kevesebb teret kapnak. Persze ehhez mindenféleképpen szükséges egy olyan szereplőgárda, akik ki tudják hozni a maximumot ezekből a jelenetekből.  Értékelendő tény az is, hogy nem akar többet mutatni annál, ami: egy kellemes másfél órás szórakozás.

Főhősünk Tim, egy megrögzött karrierista, aki bármit hajlandó megtenni a ranglétrán való feljebb jutás érdekében. Ezt bizonyíthatja is, hiszen munkahelyén megüresedik egy vezetői pozíció, amit lehetősége adódik elnyerni. Nem is kell sokat tennie, csupán meg kell nyernie egy svájci billiárdost cégének, valamint lenyűgözni a vezérigazgatót egy vacsorán. Ehhez azonban találnia kell egy balféket, aki valamilyen őrült dolgot művel és bemutatnia a vacsoravendégeknek. Amennyiben választottja elsöprő sikert arat, neki is nyert ügye van. Háttérsztorinak meg kell említeni, hogy Tim boldog kapcsolatban él kiállításszervező barátnőjével, aki abszolút ellenzi a felső tízezer eme roppant gyalázatos szórakozását és ahogy az lenni szokott teljes mellszélességgel ellenzi. Tim látszólag vissza is mondja a vacsorát.

Azonban Tim útjába kerül Barry (tulajdonképpen elüti), aki mint kiderül egy tényleg nagyon bizarr hobbinak hódol: egereket preparál és különböző élethelyzetekbe állítva őket, amolyan „makettfalvát” készít. Hősünk meglátván a nagyszerű lehetőséget egyből lecsap a gyanútlan adóhivatalnokra és meg is hívja a vacsorára, ami másnap este esedékes. Innentől kezdve minden a feje tetejére áll. Tim és barátnője összevesznek, Barry a megbeszélt időpont helyett hamarabb érkezik, konkrétan még aznap este. Ha már így alakult ki is használja a lehetőséget és ahol csak tud keresztbe tesz Timnek. Persze nem szánt szándékkal. Együtt töltött idejük alatt feltűnik egy zaklató exbarátnő, egy szeretőnek hitt művész, az elmék és adóhivatalnokok ura Therman (mellesleg ő nyúlta le Barry feleségét is) és a svájci üzletember feleségestől.

 

Barry karakteréhez hozzátartozik a ragaszkodás és a segítőkészség, ami sajnos kevés élettapasztalata miatt (elég magának való, monoton típus) vagy csak sajátos felfogásából adódóan a pozitívnak szánt cselekedetek rettentően negatív hatással lesznek Timre. Aki kezdetben lazán próbálja felfogni ezeket, majd egyre nehezebben esik neki, hogy ne haragudjon meg Barryre. Ám ezen balszerencsés történések által egyre közelebb kerül ahhoz az emberhez, akit tulajdonképpen ki akar használni, így elkerülhetetlenül megindul benne egyfajta jellemfejlődés és belső harc. A végeredményt mindenki megtudhatja, ha rá szán kb. másfél órát erre a filmre. Mindenképpen megéri, hiszen szinte egymást követik a jobbnál jobb jelenetek és poénok. Sikerült kihagyni a szokásos közhely áradatot, üres fecsegéseket és erőltetett, poénosnak szánt beszólásokat. Egyszóval tényleg csak ajánlani tudom.

Ja és ne feledjétek: „ … a hernyó elvan a fűben!” !!!

5

Ez a jobb oldali fickó nem a

Ez a jobb oldali fickó nem a Gurcsány Feri?

Mit keresne ő a jobb

Mit keresne ő a jobb oldalon??????? (mármint, ha Gyurcsány Ferire gondoltál, mert Gurcsány nincs)

" 'cause this is how we roll..."

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről