Fűrész 6

A Fűrész sorozat 2009-es darabja már jóval kevésbé került a figyelem középpontjába, mint a megelőző részek.

Tipikus példája az "addig üssük a vasat, amíg meleg-elvnek". Mondhatnám úgy is, hogy ameddig az utolsó dollárt is ki lehet préselni a folytatásokkal, addig csinálni fogják.

A 7. rész már zsebben, jövő novemberben megízlelhetjük az utolsó (?) Saw mozit. Arról úgy hírlik, hogy döbbenetes csavarja lesz a sztorinak.

Néhány gondolat a hatodik részről, mielőtt belemennék a részletekbe.

Úgy gondolom, hogy nagy kár erőltetni ezeket a részeket, mert nem sok újjal tudnak szolgálni, másrészt az írói kreativitás valahol a harmadik rész táján megrokkant.

Konkrétumok a tovább mögött...

A 6. rész alig üti meg egy közepes horror szintjét. Amire eddig sosem volt panasz - az alakítások – most hagytak kivetnivalót. Alapjában véve nem voltak vészesek az aktorok, de amit az elején a fekete csaj csinált, az nagyon komikus volt. Olyan fejeket vágott, mintha a Horrorra Akadva következő részében szerepelne. Vajon eltévesztette a stúdió ajtaját?

Ami a legjobban fáj, hogy a Fűrész 1 az egyik legjobb horror volt a filmkészítés történetében. A következő két rész még elment, de amit utána műveltek, már sok volt. Illetve kevés.

A szomorú ebben, hogy ha pár év múlva valaki kimondja azt, hogy Saw, akkor mindenki egy lejáratott, ócska komédiára fog emlékezni, amit elcsépeltek az alkotók. Pl.: Jason sorozat.

Annyira egyszerű ennek a horrornak az alapötlete, hogy tényleg nehéz újat kitalálni. Ez nem is jött össze. Amit kaptunk: különös szerkezetek, emberi döntések, elrabolt egyének, nagy átverések.

A zene, a fordulat, a történet. Ezek jelképezték annak idején a részeket. Ebből mára csak a zene maradt. A „nagy fordulat” kiszámítható volt, a történet nagyon lapos lett. Nem hozott semmi extrát.

A sztori röviden. Jigsaw ezúttal egy William nevű férfin óhajtott bosszút állni, aki sok ember haláláért felelős közvetett módon. A fent nevezett úriember egy biztosítótársaságnak dolgozik, többnyire kérelmeket utasít vissza. John Kramer úr is így járt, ezért picit mérges lett és eldöntötte, hogy játszani fog egyet.

Időrendben továbbra is egyenesen haladunk, a történet közvetlenül az ötödik vége után játszódik. Mivel Jigsaw már halott, ezért Hoffman nyomozó kezdi el a játékot. Ami érdekes, hogy bekapcsolódik Jill is, John korábbi felesége. Kiderül, hogy végig tudott férje tetteiről, sőt segédkezik is neki.

Hoffman-nak is meg kell küzdenie a saját démonaival, ugyanis a zsaruk új bizonyítékokat találnak a gyilkosságokkal kapcsolatban. A férfi ügyelt arra, hogy a már halott Strahm ügynökre kenje a balhét. Terve egy darabig működik is, de a rendőrök megtalálják a kazettát, amin Jigsaw hagja hallható, de már a halála után vették fel. A hanganalizátor kimutatja, hogy a valódi hang tulajdonosa Hoffman nyomozó, így (negatív) hősünk eltünteti a nyomokat, megölve az érintett nyomozókat.

William játssza Jigsaw játékát több-kevesebb sikerrel. A végén, amikor már azt hinné, hogy kijutott, számolnia kell régebbi tettei következményeivel.

Végül Jill és Hoffman nyomozó találkozása megpecsételi egyikük életét.

Összességében nagy csalódás volt a film, ezt főleg rajongói szemmel mondom. A csúcson kellett volna abbahagyni, az utóbbi évek Fűrésze már nem az, amin annak idején leesett az állunk. Csupán egy átlagos horror, ami sem megrémíteni, sem újjal szolgálni nem tud.

4

Szerintem szánalmasan

Szerintem szánalmasan elfogult a kritikád, ezt az is bizonyítja, hogy egy darab pozitívumot sem írtál a filmről(kivéve a zenét amiről mindenki tudja, hogy zseniális), pedig volt benne sok jó megoldás és nagy csavar.Pl:amikor Hoffman megöli a nyomozókat.Tény, hogy a 4. résztől egy kicsit átment fantasztikus horrorba  ez alatt azt értem, hogy mindenféle atombunkereket meg pörgő forgó kacsalábon táncoló kínzóeszközöket vetettek be és ez nekem sem tetszik, de ha ettől eltekintünk remek a film.

na PeAcE!

wouhn képe

Van benne pozitívum ez

Van benne pozitívum ez kétségtelen, csak nem tudok elmenni a sok hülyeség mellett szó nélkül. Az még hagyján, hogy a kínzó eszközök milyenek, de Jigsawnak és bandájának kilóméternyi alagútrendszere van egy forgalmas város alatt. Szerintem te is egyetérthetsz azzal, hogy az első egy-két rész volt a legjobb és azóta folyamatosan esik a színvonal.

Szerintem ez a kritika

Szerintem ez a kritika helytallo. A Saw 6 tenyleg egy gyenge horror, sot inkabb morbid film.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről