Az utolsó cserkész

Egy igazi régi vonalas akció filmről van szó. Egy igazi Bruce Willis film!
Sok minden mást nem kell elmondanom erről a 1991-es mesterműről.
„A baromarcú én vagyok, ő a faszkalap.” Talán még ennyit a hangulat kedvéért...
Ez itt egy trailer, ha még mindig nem éreznéd a feeling-et:


Gyere csak…

A kamera ráközelít az arcra:
„- Ez nem játék fiacskám. Igazi fegyverek. Igazi golyók. Igazi veszély.
  - Engem is így hívnak.”

És hasonlóan kemény szövegek hangzanak el. Valójában elég gagyi egy ilyen duma de nem egy Bruce Willis szájából. Az akció filmek egyik legnagyobb ikonja ő, a fehér atlétatrikós, összevert arcú, kopaszodó, nyomorított cigit szívó szerepeiről mindenki felismerheti.
(Segítek: Die hard)
Ebben a filmben sem tér el a megszokottaktól. Joe Hallenbeck-et egy a végletekig cinikus magánnyomozót alakít, aki amellett, hogy gyűlöli magát, a családjával sem jön ki túl jól. Elvállal egy zsarolási/fenyegetési ügyet, melynek kárvallottja a filmben nem sok szerephez jutó Halle Berry. Damon Wayans (Jimmy Dix) lecsúszott amerikai foci hátvéd, akit kivágtak a ligából szerencsejátékért és kábítószer fogyasztásért.
Berry kisasszony megölésével Hallenbeck és Dix összejön és elkezdik a nyomozást a súlyos ügyben. Ebből következnek a remek akció jelenetek, a cinikus humor eszméletlen megnyilvánulásai, van egy kis családi dráma is, mindezek tűrhető alakításokkal megfűszerezve, Willis pedig mindig is fickándozott az ilyen szerepekben.
A film hihetetlen szövegkönyvvel rendelkezik.
„- Ezúttal hallani fogom, ahogy ordítasz fájdalmadban.
 - Majd, ha rapp-elsz hozzá.”

Mindez oltári fapofával, úgy ahogy azt csak Bruce Willis tudja. A nem egész két órás film tele van hasonló és jobbnál jobb beköpésekkel.
„ – Remélem magad jöttél.
  - Neeem. Itt vannak a Bécsi Filharmonikusok is. Ebben a bandában mindenki hülye?”

Ha ez még nem volna elég, akkor elég csak végighallgatni a Hallenbeck és neje közti párbeszédet a film elején és végén. Olyan egyszerre finom és durva, tele van szeretettel, de mégsem.
Lényeg a lényeg, aki szereti az akció filmeket, pláne a régieket, az nézze meg ezt a klasszikus darabot.
A szövegek miatt bárki számára jó szórakozást nyújthat, de ha valakit mégis untatna, az megszámolhatja hány szálra gyújt rá Bruce Willis. :D
Ékes példa, hogy lehet csinálni jó filmet anélkül is, hogy tele nyomnánk számítógépes effektekkel és katartikus, drámai elemekkel.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről