A Biztonság Záloga (Safe)

Statham még mai napig is jól csengő név az akciófilmek terén, de csak vele már nem lehet eladni egy filmet se. Bár igazából egyik mostani mozija sem volt nyereséges, de még igazán jó sem.
Mind a Mestergyilkos remake, a Blitz, és ez is egy teljesen közönséges akció mozi, amit megnézhet az ember, ha túl sokat nem vár tőle.

A fentebb felsorolt filmjei közül, azt hiszem ez sikerült a legrosszabbul. Amellett, hogy tök tipikus, valamiért még a sztori is ismerősen cseng. Eszerint Boaz Yakin író és rendező története egyáltalán nem eredeti, valószínűleg merítgetett innen-onnan, majd az egészet nyakon verte sablonokkal.
Egyébként Yakin a Perzsia hercege mozi miatt lehet ismerős, amit szintén írt és rendezett.
Az se volt nagy varázslat, de azért ennél a filmnél valamivel többet nyújtott.

Adva van egy jó nevű angol színész, Jason Statham, aki az újkori akció-ikon, annak ellenére, hogy ez a műfaj sem a régi már. Megkopott a régi fényezés és míg a régi sztárok, akiknek még jól állt (anno) a keménykedés, addig a mostaniak már inkább nevetségesek. Talán Statham az utolsó, aki még valamelyest megőrizte a hitelesség árnyékát. Kár, hogy színészként egy nulla az ipse.
Na, de egy akció mozihoz nem kell Oscar színvonalú teljesítmény és ezt azért a kopaszodó, borostásan férfias, sziklarepesztő nézésű Statham még tudja hozni. Ennél többet várni tőle nem érdemes.
Azonban ez elég is. De amint valamivel többet kell nyújtani, akkor már megbillen a színész imidzs.

Statham egy ketrec harcost alakít, aki régen még zsaruként is szolgálta a társadalmat, azonban egy meccs miatt pár orosz rosszfiú véget vet szeretett felesége földi pályafutásának és majdnem az övének is. Ám főhősünket keményebb fából faragták. Eközben egy másik szálon becsatlakozik egy kínai kislány, (Catherine Chan) aki egy igazi matekzseni, olyan memóriával, mint egy számítógép.
Ezt persze gaz rokonai kihasználják és bűnös üzelmeikhez igazítva a lány csodálatos képességeit, megjegyeztetnek vele egy bonyolult és hosszú számsort, ami egy nagyon fontos kód.
Ez a számsor azonban nem csak a kínaiaknak kell, hanem az oroszoknak is, akik nem mellesleg Statham karakterét is hajkurásszák. Így akad össze a két szereplő. A magára maradt ketrec harcos és az elárvult, kihasznált kislány. A gyerek megszökik, és a főszereplő segíti ebben.
Mindenkinek a lány kell, érthető okokból és a nagy ramazúrira összeszalad a rendőrség is, hogy hőseinknek ne legyen olyan könnyű dolguk. Immár három irányból is kergetik őket.
Luke (Statham) viszont beindul és pontot kíván tenni az ügy végére, megelégelvén, hogy úgy játszanak vele, mint macska az egérrel. Az egészből végül egy tűrhető kis bunyó és lövöldözés-halmaz alakul ki, némi autós üldözéssel elkeverve. Régen egy ilyen akció-koktél elég nagyot is ütött volna.
Ma viszont már a leggyengébb alkotásoktól is megkapjuk ezt, szóval nincs már hová emelni a lécet.
Végső soron egy teljesen hétköznapi és közönséges akció filmről van szó, amin elég sokat ront, ahogy a főszereplő és a kislány kapcsolatát kezelték. Stathamnek ez egyáltalán nem áll jól.
Képtelen megtalálni a jópofizás és a keménység közti egyensúlyt, így a gyermekkel közös jelenetei elég cikisre sikeredtek. Persze nem nyavalygok, nem vészes A biztonság záloga, de nem is az akciók királya. Az utóbbi évek leggyengébb Statham mozija ez a 2012-es darab, akkor inkább a 11’-es Blitz is jobb választás. Pedig azért az sem valami emelkedett, ám angolos íze miatt valamivel szimpatikusabb.

4

"Kár, hogy színészként egy

"Kár, hogy színészként egy nulla az ipse." Ezt azért kijelenteni a B kategóriás weblaptrollnak,hááát erős csinálj annyi mozifilmet mint ő de A-tól Z-ig és meglátjuk mi lesz a véleményed de persze ha valamelyik szépfiú játszaná a főszerepet mint a Kutcher gyerek máris jobb lenne a film.

A-fraid képe

Ráhibáztál kis barátom!

Ráhibáztál kis barátom! Kutcher legalább olyan gyenge színész, mint Statham... :D

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről