A-fraid blogja

Drakula Halott és Élvezi(Dracula: Dead and Loving It)

Túlzás nélkül állíthatom, hogy a hétvégén bemutatott Nielsen-filmek közül ez a legjobb. Ha Mel Brooks és Leslie Nielsen összedugja a fejét, abból képtelenség, hogy ne valami elképesztően vicces származzon. 1995-ben tehát megszületett a valaha volt legjobb vámpírkomédia, ami emellett a paródiáknak is példát állít.
Azt hiszem ez az alkotás súrolja a tökéletest.

„Soha nem iszom… bort!”

8

Superhero Movie

Nielsen utolsó filmjeinek egyike, melyben már csak mellékszereplőként gazdagította a stábot. Ez a szuperhős paródia nem is lett olyan átütő siker, mint azt várták. Ennek egyik oka, hogy elkapta az utóbbi években meghonosodott paródia-betegség. Ennek ellenére nem egy elviselhetetlen alkotás, akadnak azért jócskán fogósabb poénok. Kár, hogy már a trailerben ellövik a javát…

„Adj el minden Google részvényt! Piti cég, értéktelen!”

6

Bújj, Bújj Ördög!(Repossessed)

A nagysikerű és kultikus Ördögűző, kevésbé sikeres paródia filmje ez még 1990-ből. Nielsennek egyáltalán nem ez a legjobb mozija, mi több a gyengébbek közé sorolható. A stílus változatlan, csak a poénok gyengék, nem sikerült kiaknázni az Ördögűző adta remek lehetőségeket.

„Szabadíts meg a gonosztól…”

4

Drágám, add az életed!(Spy Hard)

November 28.-án, a világ talán legnagyobb nevettetője hunyt el.
Leslie Nielsen rengeteg embernek szerzett – és fog is még – felhőtlen nevetéssel telt pillanatokat. Az ő életműve egyértelműen páratlan.
Ebből emelném ki e 96-os filmjét, mely remekül példázza a mozik stílusát melyekben szerepelt, a karaktereket, melyeket alakított élete során.
Ez az alkotás is ízig-vérig humoros, üresjárat mentes, miközben megcsodálhatjuk a valaha élt egyik legnagyobb komikust.

„Minoli és Russo, sok jéggel, keverve, nem felrázva, citrommal, hideg pohárban, nem fagyosban és hozzá két kacskaringós szívószálat.”

6

Jonah Hex – Csütörtököt mond a hatlövetű

Nagy bajban lennék, ha igazán meg kellene magyaráznom miért is vártam annyira ezt a filmet. Elvégre teljesen ismeretlen volt a számomra a mogorva Jonah Hex figurája. Nem volt szerencsém a képregénnyel, és a trailer sem kápráztatott el. Talán a kétségkívül érdekesnek nevezhető misztikus western ötlete fogott meg, esetleg az újszerű megvalósítás. Legalábbis ennek a lehetősége…
A fene tudja, de az elvárásokat abszolút alulmúlták, ez egy iszonyatosan rossz film. Erre nem igazán lehet mást mondani.

BUMM!

2

Csoda New Yorkban(Miracle on 34th Street)

Mivel ma jön a Mikulás, hát úgy gondoltam hozok valami alkalomhoz illő filmkritikát, ezért e 94-es alkotás mellett döntöttem, ami egy 1947-es, azonos című film remake-je.
Tökéletes kikapcsolódás a család számára, könnyedén megalapozhatja a karácsonyi hangulatot vele az ember. Néha napján mindenkinek kellenek a mesék…


Ho-ho-ho-ho…

6

Friday Night Lights 5x01/02/03

Az évad már egy ideje megkezdődött, de idő (és kedv:D) hiányában még egyáltalán nem jelentkeztem a Tiszta szívvel foci epizódjaival. Az egyszerűség kedvéért az első három részt egyetlen bejegyzésbe sűrítem, aztán persze átállok a szokásos epizódonkénti jelentkezésre.

Akkor lássunk neki…

0