Túlélni a karácsonyt [2004]

A karácsonynak van egy nagyon sajátos tulajdonsága: képes lazítani az önkontrollunkon, hogy ezáltal előbújjon belőlünk az "állat". A két legtipikusabb szélsőség az ünnepekkor (szerintem) a féktelen evés és a fokozott magányérzet. Na a Túlélni a karácsonyt főszereplője, Drew Latham a második kategóriába tartozik. A férfi, mint nagymenő reklámszakember, egyébként is hajlamos a túlzásokra, de amikor barátnője elhagyja, és így egyedül (lenne) kénytelen tölteni a karácsonyt, akkor önmagát is felülmúló lépésre szánja el magát. Kibérel egy egész családot!

 

tovább>>

A Valco házaspár, Tom (James Gandolfini) és Christine (Catherine O'Hara), az emeleten pornót nézegető fiúkat (Josch Zuckerman) próbálják meg ordibálással rávenni, hogy jöjjön le hozzájuk enni, amikor egy fura fazont pillantanak meg a házuk előtt. Tom kimegy, és a jelenet azzal zárul, hogy az idegent leüti egy hólapáttal. A testét becipeli a házba, ahol kiderül, hogy a férfi, Drew (Ben Affleck) anno abban a házban nőtt fel, ahol most a Valcok laknak, és azért ment oda, hogy könnyítsen a lelkén egy lista elégetésével. Ezt látták meg Tomék.

Drew exének a pszichiátere javasolta már a listaégetést is, és rá hivatkozva a férfi felajánl negyed millió dollárt a családnak, ha ott töltheti az ünnepeket, mint a házaspár idősebbik fia, hátha ezáltal újra magáévá tudja tenni a megfelelő karácsonyi hangulatot. Még szerződést is írnak a megállapodásról, ami borul, amikor hazaér Alicia Valco (Christina Applegate), a csinos és okos idősebbik testvér. Ő az egyetlen épeszű ember a családban, aki ellenzi ezt az egész színházat, de végül ő is belemegy a játékba. Sőt, Drew és ő meg is kedveli egymást.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, minden félresiklik, és hogy a bonyodalmak tetőzzenek, megjelenik Drew barátnője, Missy (Jennifer Morrison) is a szüleivel. Ez egy karácsonyi családi film, szóval aki arra tippel, hogy a film vége happy-end lesz, az még ne kezdjen el lottózni, mert ezt a találatot nem nehéz bevinni. Másfél óra limonádé, egy-két poénnal fűszerezve, a végén pedig mindenki boldog. Egy mondatban összefoglalva ennyi.

Download:

FLVMP43GP

Egyszer mindent meg lehet nézni alapon ezt a filmet sem kell kihagyni. Aztán ennyi. Mike Mitchell alkotása a tizenkettő-egy-tucat kategóriába tartozik, aminek a legjobb pontja a szereplő gárdája. Ilyen színészeket szerintem kár volt erre a filmre pazarolni. A legborzasztóbb abba belegondolni, milyen lett volna a Túlélni a karácsonyt nélkülük? Klasszikus B, C, D kategóriás színészekkel... Na azt nem hiszem, hogy végig tudtam volna nézni.

Mielőtt teljesen leépítenék mindenkit erről a filmről, azt azért még hozzátenném, hogy a karácsonyi paletta színesítésére tökéletesen megfelel, Ben Affleck fanoknak meg kifejezetten kötelező ez a darab. Nem az alakítása miatt, hanem hogy más munkáit még inkább értékelni tudják. A Drew és Alicia közötti kémia tökre hiányzott... Viszont a Tom-Christina párosítás nálam működött. Megnézném őket maffiózós stílusban egy jobb filmben is.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről