Pokolba taszítva

Beszarás ez a film!

Sam Raimi rendező úr kitett magáért, azt hiszem senki se vitathatja, hogy különlegeset alkotott. Persze ami távol áll a megszokottól, még nem feltétlenül jó. Hogy itt mi a helyzet?

A tovább mögött elárulom...

Legalább 5 éve nem láttam ennyire szórakoztató és hangulatos horrornak titulált filmet. Kevés jelenet kivételével nem túl félelmetes, ellenben át van itatva óriási adag fekete humorral. Ez pedig bejött. Eleinte azt hittem, hogy ez valójában egy vígjáték, amit nem is szántak komolyra. Néha visszaköszöntek a klasszikus horror elemek, ezért már magam sem tudtam mi a helyzet.

Maradjunk annyiban, hogy egy jól átgondolt és innovatív horror film, amely oda nem illő jeleneteket is tartalmaz.


Miben rejlik a varázsa?

Kétséget kizáróan a hangulatban. A zenei aláfestés elsőosztályú, klasszikus horror elemeket idéz, pedig merőben más, mint a megszokott filmek. A színészek játékai tetszettek, a fent említett fekete humorral pedig valóban képes elvarázsolni a nézőt. Kicsit Tim Burton érzésem volt néha.

A történet. Christine egy fiatal szőke banki alkalmazott, aki szeretné betölteni a megüresedett igazgatóhelyettesi posztot. Útjában áll egy másik jelentkező, aki igen nagy hatást gyakorol főnökére célja elérése érdekében.

Egy nap betéved egy idős cigány asszony, aki nem fizette a jelzálogot, ezért ki akarják lakoltatni. Megkéri Christine-t, hogy hadd kapjon még egy kis haladékot a fizetésre. A szöszi lány úgy dönt, hogy nem teljesíti a kérést (ezzel akar benyalintani a főnökének az igazgatóhelyettességért). Némi közjáték után az asszonyt kitessékelik a bankból, de nem adja fel.

Megvárja Christine-t munka után a parkolóban és elfajulnak a dolgok. Itt találkozhatunk az első „szánalmasabb” jelenettel. Kiesik az öreglány protkója, és az ínyével akarja harapdálni a fiatal szőkét. Ugye mindenki látja maga előtt a képsorokat?


A csetepaté vége, hogy a vén cigány megátkozza hősnőnket. Egy Lamia nevű démon fog eljönni érte 3 nap múlva, és egyenesen a pokolba rántja. Mellesleg ez a fenevad egy „köcsög kecske-démon”. Innentől kezdve fura dolgok tömkelege veszi kezdetét. Christine mindent elkövet, hogy megszabaduljon az őt kísértő démontól, ezért minden eszközt bevet. Többek között egy médium segít neki ebben.

Eltúlzott, félelmetes, humoros, nevetséges jelenetek vezetnek a kibontakozásig, a film végi csavarig és a végső találkozásig.

Összességében egy nagyon hangulatos, átgondolt, igényes művel állunk szemben, amelyben sosem azt kapod, amit vársz. A szereplők, a történet jó, a részletek kiválóak, a zene rendkívül hangulatos. Csak ajánlani tudom.

7

Nekem nem jött be a felénél

Nekem nem jött be a felénél tovább nem bírtam nézni :D szerintem szánalmas amikor megakar ijeszteni a film, mert én csak röhögtem rajta... A poénok pedig nem jöttek át xd szal azokon meg nem röhögtem

wouhn képe

Engem megfogott a film a

Engem megfogott a film a hangulatával. Láttam valahol egy írást róla, ott (mesteri módon) azt a címet adták, hogy "gusztustalanság ízlésesen". Ez mindent elárul. Azzal egyetértek, hogy rétegfilm, nagyon sokan gyűlölik és ugyanennyien imádják.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről