Plane Dead/A zombik már a levegőben sem nyugszanak

Egy újabb zombis-film, (nem horror, mert mi ijesztő van már ezekben) de újítottak.
Az élőhalottak öldököljenek most utasszállítón. Gondolom, most mindenki felkiált halkan, hogy: Mekkora ötlet!


Mindjárt kiderül, pontosan mekkora…

Gondolom nem árulok el nagyon nagy titkot, hogy a film meglehetősen rossz.
Újítás ez a repülősdi, de ezzel egyetemben nagyon nevetséges is. Pedig a film főcíme egészen jó, a zenét is jól választották meg hozzá. Az a baj, hogy amint beúszott a felirat

 

- PLANE DEAD –


nem tudtam elfojtani a mosolyom és egy halk kacajt.
A történet megírásakor sem fektettek be túl sok energiát és a kreativitás is kimerül annyiban, hogy most repülőgépen folyik a mészárlás.
Megy a repülő a levegőben, felhők közt, utasokkal a fedélzeten, meg egy kormányzati poggyásszal, amit három orvos kísér, és egy őr vigyáz.
A rejtélyes poggyász pedig nem más, mint az egyik dokinak a lefagyasztott felesége, akin különös kísérletet hajtottak végre. Megcsípették egy vietnámi moszkitóval, ami a Malária egy új törzsével fertőzött.
Ez pedig pillanatok alatt öl, majd feltámaszt!
Az első cirka fél órában nem történik semmi. Bemutatásra kerülnek a karakterek, érdemes megfigyelni, hogy milyen kitekert jellemek akadnak az utasok között, továbbá unalmas, magyarázó jellegű dialógusok hangzanak el.
Természetesen a doktorokon kívül, van a gépen két fiatal pár, egy zsaru a foglyával, egy biztonsági tiszt, és egy apáca.
Az apáca az nagyon kellett!
A gép viharba kerül, a rádió tönkre megy, a zsaru elveszti foglyát és a raktérben a vihar miatt a lefagyasztott feleség kiszabadul. Kicsit sokkos, nem érti mi a helyzet és az őr is durván viselkedik vele. Az őrt baleset éri a lábán és ebből fakadó frusztrációját úgy éli ki, hogy lövöldözni kezd a gépen, ez a manőver rontja el a rádiót is egyébként!
A nőt hidegvérrel agyonlövi, aki a következő pillanatban máris zombi, majd kivégzi az őrt.
A másodpilóta lemegy ellenőrizni a rakteret, vele tartanak a doktorok is, aggódva, hogy értékes és veszélyes poggyászuk megsérülhetett. Egyedül a másodpilóta tér vissza élve, de ő is hisztériás.
A biztonsági tiszt és a zsaru is lemegy, hátha a fogoly bohóckodik odalent.
De megtámadják őket!
Itt megjegyzem, hogy a zombik idegesítően visítoznak, de állandó jelleggel.
A támadásban a zsaru fegyvere ügyetlenül elsül és átlő az utastérbe (milyen effektet alkalmaztak te jó ég!). Ez csupán azért érdekes, mert előtte az őr automata sorozatlövővel nem volt képes kilyukasztani a gép falát…
Egészen eddig azt hittem, hogy komolynak szánták a filmet!


Természetesen az élőhalottak elszabadulnak, beindul a vérontás, a harapdálás, a vérfürdő.
Innentől kezdve az eddigieknél is nevetségesebb dolgok történnek.
Kezdődik azzal, hogy a zombik a raktérből kifelé igyekezve feltépik a padlót, amin eddig nyugodtan járkáltak az emberek. A rongálás után látszik, hogy nem volt alatta semmi szilárd, csupán egy lyuk az egész. Ennyi erővel simán beszakadhatott volna eddig is. Az apácának letépik a lábait, -  de hogy? -  a másodpilóta is megfertőződik és elintézi a kapitányt.
Tehát a gép robotpilóta nélkül repül a továbbiakban. Eközben a zsaru és a biztonsági tiszt lövöldözést rendeznek a zombik közt.
Feltűnően sok tölténnyel rendelkeznek, és emlékeim szerint egyszer sem töltenek újra.
A túlélők összegyűlnek egy helyre, amit elbarikádoznak. Ez még rendben is lenne.
De a hülyeség áradatnak még nincs vége. Bombát csinálnak és fel is robbantják a raktérben!
Na, ez mindent visz!
Ezek után kezd bedurvulni a helyzet. Van itt golfütővel fejleverés, spray-vel felgyújtás, esernyőt át a koponyán, öreg, fogatlan zombi, aki végtagokon cuppog…
A kevés életben maradt szereplő ijedten konstatálja, hogy egyetlen (!) vadászgép jelenik meg a légtérben és azért jött, hogy felrobbantsa az utasszállítót. Tehát elindulnak a pilótafülkébe, hogy figyelmeztessék, élnek még. Ez sikerül majd megkísérelnek leszállni, a vadászt mókás módon leszedetik a levegőből, a gép pedig lezuhan. A túlélők viccelődve elsétálnak, és (de tipikus!) pár zombi utánuk megy.
Én nem is írnék már mást, cifrázni sem akarom, ez alapján szerintem mindenki tud dönteni.

2

Ugyan van benne néhány

Ugyan van benne néhány hülyeség, de a film egyáltalán nem szar.

A-fraid képe

Nem a fenét nem. :D

Nem a fenét nem. :D

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről