Gyilkos Elmék 5x01 - Nameless, faceless

 

Nem vagyok annyira oda az ehhez hasonló nyomozós sorozatokért, épp ezért nem is néztem soha rendszeresen a Gyilkos elméket. Csak bele-belenézegettem az évadokba, de a 4. évad szinte tök homály. Még jó, hogy van previously, így fel tudtam fogni nagyjából, hogy mi a szitu.

Folytatom a tovább mögött...

Két szálon futott a cselekmény, pontosabban inkább két esetet vizsgáltak kedvenc profilozóink. A kettő között nem volt kapcsolat. A lebonyolítást is érdekesen oldották meg, mivel elkezdték az egyik ügyet, a közepén belekapcsolódtunk a másikba is, de úgy, hogy az elsőt még nem zárták le akkor még. Amikor az megoldódott, akkor már csak a másodikra koncentráltak.

De nem akarok rébuszokban beszélni tovább, ezért lássuk is a konkrétumokat.

Az előző évadot lezáró képsorokban láthattuk, hogy a reaper-nek nevezett rosszfiú meglátogatja Hotchner különleges ügynököt a lakásán. Ezzel a kaszással még foglalkozok majd egy kicsit a cikk végén, mert nagyjából ő inspirált arra, hogy megírjam ezt a kritikát.

A továbbiakban azt láthatjuk, hogy a csapat többi tagja nyomoz egy random ügyben. Adott egy férfi és az ő gyereke, egy gyilkos és egy fenyegető levél. Nem nehéz összekombinálni a hármat, a részleteket nem írom le, mert biztos akad köztetek olyan, aki nem látta még a részt.

A történet felénél jönnek rá a profilozók, hogy Hotch nem jelent meg a munkában, nem válaszol a telefonhívásokra. Emily megy el megnézni, hogy mi lehet vele. A lakásán a jelek árulkodóak, hogy itt valami nem kóser. A tapasztalt FBI-ost elrabolta a kaszás, megkéselte (precízen, úgy hogy ne haljon bele) és kidobta az egyik kórháznál. Némi keresgélés után rá is találnak. Nem életveszélyes az állapota, de nincs túl jó bőrben. A további bonyodalmakat az adja, hogy a kaszás kipécézte magának Hotch feleségét (vagy már csak ex-feleség) kisfiát. Őket a rendőrség elviszi messzire, hogy megvédjék őket. Természetesen senkinek sem mondják meg hová.

Új évad, új főgonosz. Na de ki is ő? C. Thomas Howell. Ő a reaper. Majd lefordultam a székről, amikor megláttam. Azt mondtam magamban, hogy na ne. Ez nem lehet ő. Még az IMDB-n rá is kerestem és basszus valóban minden „szar filmek” szülőatyja játssza a Criminal Minds rosszfiúját. 

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről