Doktor House 6x16 - Lockdown

Ismét visszatértünk a House hullámvasúthoz, amely néha-néha tartogat olyan részeket is számunkra, mint ez. Egy jól eltalált epizód, amely teljes mértékben szakított a monoton és hat év után végtelenül unalmas sémával, amely mindig is jellemezte a sorozatot. Nem mondom, hogy a hét nyertese lesz, de mindenképpen nagy pozitívum, hogy az alkotók ilyen epizódokat is össze tudnak barkácsolni.

Tovább...

A cím sokat elárul
az alapszituációról. Nem is telik el sok idő a kezdés óta és máris az események kellős közepébe csöppenünk.

Egy terhes anyuka megszülte kislányát, de mikor a férj kimegy kajáért a büfébe, a csöppség eltűnik. Azonnal riasztják a biztonságiakat, lezárják a teljes kórházat. Senkit sem engednek mozogni az épületen belül, ott kell tartózkodni, ahol rekedtek.

Így hát kialakulnak a párosok és mindegyikük történetébe betekintést nyerhetünk, hogy hogyan töltik az időt a vesztegzár alatt. Nézzük őket sorba.

Cuddy, az anyuka és a család.
Itt zajlik leginkább az élet, a biztonságiakkal karöltve Lisa Cuddy igyekszik megtalálni a csecsemőt. Várható, hogy ez a szál oldódik meg a legkésőbb, hiszen ha a gyerek megvan, akkor a vesztegzár feloldva és mindenki mehet amerre lát.

13 és Wilson.
Úgy alakul, hogy House beosztottja és legjobb barátja egy helyen töltik az időt. Eközben elkezdenek felelsz vagy mersz játékot játszani, amely során érdekes dolgok derülnek ki róluk és Wilson még egy kellemetlen szituációt is bevállal a játék kedvéért.

Foreman és Taub.
Ezek ketten pedig az irattárban rekednek, ahol egymás aktáját bogarásszák, közben ökörködnek és kergetik egymást. Mindezt gyógyszeres tudatmódosítás hatására, hiszen Dr. Foreman felveti az ötletet, hogy milyen lehetne House-nak lenni erre az időre. Mindketten jól „bevikodinoznak” és elindul a hacacáré.

House és egy haldokló beteg.
Ez az egyetlen sztori, amely komoly és drámai. House doki egy haldokló ember szobájában reked. A kezdeti ellenszenv fokozatosan alábbhagy és a két férfi megnyíl egymás előtt.

Cameron és Chase.

Nem csalás, nem ámítás. Cameron doktornő visszatér, legalább egy rész idejére. Chase és neje a kezdeti ellenszenv után alaposan egymásnak esnek és szexuális aktust folytatnak egy laborszerű helyiségben.

Összességében egy kiváló epizódot láthattunk, amely szakított a régi sémával és új megközelítésből dolgozta fel a történéseket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről