FlashForward 1x04 - Black Swan

Nem tudok úszni! Nem tudok úszni!

Ezek az apró, jelentéktelen mondatok annyira felkeltették az érdeklődésemet, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellettük. Az egy dolog, hogy egyáltalán nem kapcsolódnak az eseményekhez, nem is bírnak mindent megváltoztató információval. Csupán a rész elején hangzottak egy magyarul egy magyar statiszta szájából. Állat!

Visszatérve a fő irányvonalhoz, elmondható, hogy nem nyűgözött le a mai epizód. Szokásos módon a végét elég jól megdobták egy „mi-a-picsa?” jelenettel, de ezen kívül kevés érdekes dolog történt.

tovább...

A főszereplők lelki világával foglalkoztak főként. A kitekintések mindenki életét megváltoztatták. Sokan akarják, hogy bekövetkezzen, még többen vannak, akik elégedetlenek a megtapasztalt élménnyel, ezért tűzzel-vassal igyekeznek gátat szabni bekövetkezésüknek.

Sajnos azzal ment el az értékes idő, hogy ezeket az eseteket felvázolják nekünk. Olivia egyértelműen nem szeretné, hogy valóra váljon az ominózus 2 perc 17 másodperc, ezért igyekszik minden kitekintést figyelmen kívül hagyni, még akkor is, ha ez betegek életébe kerülhet. Kissé össze van zavarodva, úgy érzi, hogy a struccpolitika majd megoldja a dolgot. Egy majdnem halálos kimenetelű operáció döbbentette rá, hogy a flasforward-ok figyelmen kívül hagyása végzetes következményekkel járhat. Illetve járhatna, ha a jövő nem lenne előre megírva.

e vajon tényleg nem lehet megváltoztatni az elkerülhetetlent, ha tisztában vagyunk vele?

Noh ügynök is kétségbeesetten keresi a válaszokat, hogy mi vezet majd a március 15-én bekövetkező halálához. Társával, Markkal követtek egy nyomot, amely ugyan nem vezetett sehová, ettől ázsiai barátunk kissé kiborult. Nem hajlandó azzal az üggyel foglalkozni, amely a kitekintésekkel foglalkozik, inkább valódibb aktákban kutakodik a saját megnyugtatásáért. Neki is rá kellett eszmélnie, hogy ez a gondolkodásmód nem vezet eredményre. Úgy látszik tanult az esetből.

A többiekkel kevésbé foglalkoztak, „mindent-megváltoztató-infókat” csak a rész végén hallhattunk. Lloyd Simcoe-t ugyanis felhívta egy eddig ismeretlen férfi és tudatta velünk, hogy ők ketten felelősek a történtekért. Hát jó. Az imént említett alak kiléte még megfejtésre vár, azonban a régen várt Dominic Monaghan kelti életre, akit a Gyűrűk Urából és a Lostból elég jól ismerhetnek a rajongók. Úgy hírlik, hogy itt is állandó szereplő státuszt fog betölteni, ami az elhangzott információk tudatában nem meglepő.

Összességében lassabbá kezdtek válni a történések, ez egy kicsit elgondolkodtató rész volt a főszereplők számára, amely ezáltal nem tudta hozni az eddigi színvonalat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről