Doktor House 7X09 Larger than Life és 7x10 Carrot or Stick

Mindkét rész tetszett, de mindkettő más okból. Az egyikben House végre ellenfelére akad méghozzá a leendő anyósa személyében, mindent megpróbál, hogy elkerülje a mamival való találkozást, de nem sikerül. A másik részből pedig megtudhatjuk, hogy vajon a gyerek szigorral való nevelése a helyes vagy a kedvesség is elég...

7X09 Az élet súlya

Az apuka és lánya éppen a metróra készülnek felszállni, ám a szerelvény beérkezése előtt egy nő beájul a sínek közé. Senki nem segít, de a férfi (Matthew Lillard) utánaugrik. A metró azonban már nem tud fékezni, szerencsére nem esik bajuk, a kocsi elmegy felettük. Éppen ki akar mászni a férfi amikor rosszul lesz. Martha (Amber Tamblyn) szuperhősnek tartja a férfit, és a média is így vélekedik. House ebben persze nem hisz, nála a hősiesség is csak tünet. Szerinte minden szuperhősnek megvan a maga kriptonitja. A beteg, Jack basszusgitáros egy amatőr együttesben, ezért nagyon keveset van otthon. Emiatt szóba jön a megcsalás, a mérgezés, a vírus. De egyik kezelés sem válik be és a férfi haldoklik, megígéri nejének, hogy ha felgyógyul, akkor abbahagyja a zenélést és többet lesz otthon. Housék végül rájönnek a megoldásra...

Eközben House egy nőt vizsgál, a mi jó öreg doktorunk hozza a sajátos stílusát, csakhogy kiderül a páciensről, hogy Cuddy anyukája (Candice Bergen). House ezután a kínos találkozó után azon ügyeskedik, hogy legyen egy szabad estéje és elkerülje az anyósával való vacsit Cuddy (Lisa Edelstein) szülinapján. Azt mondja a nőnek, hogy Wilsonnal megy filmfesztiválra. A hibát ott követi el, hogy Wilsonnak (Robert Sean Leonard) pedig a vacsorán való kötelező megjelenésről mesél. Cuddy és Wilson egyeztetnek, így House kénytelen elmenni a vacsorára, de ezt is elég sajátságosan intézi. Mondjuk úgy, hogy lenyugtatja nagyszájú és minden lében kanál anyósát.

Taub (Peter Jacobson) lesz a kórház reklámarca, Chase (Jesse Spencer) pedig nagyon féltékeny emiatt. Taub felesége pedig nem tudja megfékezni a libidóját, mióta férjéből modell lett. Taub mégse boldog, mert úgy véli Rachel (Jennifer Crystal) nem a plakátok miatt akar szexuális életet élni vele naphosszat.

7X10 Jutalom vagy bűntett

Egy katonai kiképzőtáborban vagyunk, ahol egy fiatal fiút "kínoz" a felette álló személy. Ide azonban nem önszántukból kerülnek a fiatal srácok, hanem a fiatalkorúak börtöne vagy nevelőintézet helyett. Én azt gondoltam, hogy a fiú (Tyler James Williams) lesz majd rosszul, de tévedtem, mert a kiképző (Sacha Roiz) esik össze. A csapat arra gyanakszik, hogy az egyik fiú mérgezte meg a férfit. Martha megint akcióba lép ezúttal a túlzott erőszak bevetése ellen szólal fel. Később a saját bőrén tapasztalja, hogy ezeknek a srácoknak kell a fegyelem. Az sem szokatlan már, hogy House és Masters nincsenek egy véleményen a kérdést illetően. A férfiével megegyező tünetekkel behozzák az epizód elején megismert fiút. Mindketten egyre rosszabbul vannak, de végül House rájön, hogy mi a közös a két esetben és így diagnosztizálják őket.

House eközben Cuddy lányát edzi (némi csalással) egy óvodai felvételire. Ő azt mondja azért, mert a gyerek nagyon buta és Cuddy csalódott lenne, ha ez kiderülne. De a végére szerintem egészen megkedveli a kislányt.

Chasenek pedig ezalatt rettentő nagy problémája akad, valaki feltöri Facebook fiókját és feltölt egy retusált képet róla. Az egész csapat ezzel piszkálja, de Taub rájön hol készülhetett a kép. Az esküvőn, ahol Chase három lánnyal feküdt le egyszerre, innentől már csak az a kérdés melyik lány tehette. Eközben az ismeretlen "megtorló" azt írja az üzenőfalára, hogy csak a 130 kiló feletti nőket kedveli, majd elkölt a hitelkártyájáról 2500 dollárt. Chase lázas nyomozásba kezd, felkeresi mind a három lányt. Melyek közül egy a Vámpírnaplók első évadából ismert Vicki Donovan azaz Kayla Ewell. Mindhárom lány azt állítja, hogy nem ő volt. De akkor ki?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről