Válasz a hozzászólásra

Supernatural 10x06 - Ask Jeeves

Kifejezetten szeretem azt, amikor a Winchester fivéreket olyan környezetbe zsúfolják, amitől ők maguk a lehető legtávolabb állnak. Általában az ilyen részek jó kis könnyed szórakozást szoktak nyújtani, nem is kell őket komolyan venni. Most is valami hasonló jósággal találtuk szembe magunkat, ahol az alapötlet nagyon jó lett, de talán többet is ki lehetett volna hozni ebből az egészből.

Látom, hogy a készítők tanultak valamit a saját és más sorozatok hibáiból. A previously-ban jó amerikai szokás ellőni mindent, ami érdekessé tehetné a soron következő 40 percet. Szerencsére most kreatívak voltak.

A gazdag, belterjes, önelégült sznobok világa a lehető legtávolabb áll hőseink karakterétől. Érdekes és rendkívül szórakoztató azt látni, amikor ilyen környezetbe csöppennek. Jobbnál jobb poénok tárháza lehet az egész rész, ha jól sáfárkodnak az írók. Bevallom, nekem nagyon tetszett az alapfelvetés és végig azt vártam, hogy történjen valami katarzis, de ez szépen elmaradt.

A poénok jók voltak, igaz a kínos szituációk nagy részét már ellőtték egy párszor, de azért így is maradt még puskapor.

Én a sztorin annyit módosítottam volna, hogy a végén egyáltalán ne a minden hájjal megkent tesók legyenek a megmentők, hanem a random ripacs csőcselék oldja meg a dolgot a saját berkein belül. Kvázi Sam és Dean lettek volna a kotnyeleskedő idióták, akiket senki sem hívta, pedig szívből jót akartak cselekedni. Nem így lett, szerintem kár érte.

Persze még egy ilyen filler rész is felvet néhány érdekes kérdéskört. Dean látszólag mégsem teljesen önmaga, akcióhelyzetben elég agresszíven tud viselkedni. Ezt Sam is remekül érzékelte és lefogadhatjuk, hogy ha az egyik fivér azt mondja, hogy jól van, akkor garantáltan nem stimmel valami.

Várom szeretettel a folytatást, de kellett már egy ilyen könnyebb hangvételű epizód is.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről