Supernatural 9x09 - Holy Terror

Megmondom őszintén, hogy az epizód eleje láttán nem vártam semmi kiemelkedőt. Gondoltam, hogy megint egy elsunnyogott etap lesz a sorsunk, mert az írók még nem gondolták ki az évad fő irányvonalát így lassan féltávnál. Ahogy haladtunk előre egyre durvább és komolyabb dolgok történtek, amíg elérkeztünk az utolsó 10 perchez, ami odavágott rendesen. Nagyon jó és nagyon fontos rész lett végül.

Kicsit szomorúsággal tölt el, hogy a készítők nem képesek valódi tartalommal megtölteni az évadot. Tisztán látszik, hogy eddig húzták az időt. Persze lehet, hogy ez taktika azért, hogy ne veszítsenek nézőket. Ha nincs háttérben megbújó szál, akkor nincs probléma. Igen, ez is egy hozzáállás. Azért mi kemény kalapos rajongók jobban szeretjük ha a szezonok szólnak is valamiről.

Az időhúzásnak vége, ebben az egy epizódban több minden történt, mint az évad eddigi felében.

A legfontosabb, hogy kiderült, hogy a Samben munkálkodó angyal nem Ezékiel, hanem egy sokkal negatívabb múlttal rendelkező szárnyas. Visszatért Metatron is, hogy szervezkedjen egy kicsit. Az angyalok háborúskodása itt-ott kívánnivaló hagy maga után. Kissé olyan illúzióromboló, hogy pengékkel ölik egymást.

Az izgalmakat a Samben megbújó angyal szolgáltatta, aki megölte a prófétát Metatron kérésére. Bizony, Kevin Tran nincs többé. Teljesen jó volt a halála. Sokkoló és váratlan.

Jensen Ackles megint előhozta remek színészi kvalitásait és az utolsó percekben nagyot alakított. Az érzelmes testvéri párbeszédek egyre jobban fekszenek.

Ja, plusz Castiel újra "angyal-féle" lett.

Szóval az epizód rendesen felborította a megszokott harmóniát. Teljesen új felállás lesz innentől, remélem most már tényleg jó úton halad a sorozat.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről