The Walking Dead 1x04 - Vatos

Ismét egy lassabb részt kaptunk folytatásnak, ami emberközpontúnak tekinthető maximálisan. Persze az akció sem hiányzott, de valahogy mégsem lehetünk maximálisan elégedettek. Szépen teljesít a sorozat és rövid idő alatt nagy kedvencemmé vált, de vannak hibák, illetve ki nem használt lehetőségek, amelyek ugyanúgy tükröződnek végül, mintha hibák lennének.

Folytatom...

Túl nagy bajom nincs a résszel, minden haladt a maga útján. Néhol soknak éreztem a drámai és emberközeli próbálkozásokat. Az elnyújtott jelenetek, ahol a feszültséget akarták fokozni, nem jöttek be túlzottan. Bár, egy ilyen jelenet még elment volna, de most valahogy a kelleténél több volt a drámázás.

Az akció ennek tükrében háttérbe szorult. Még maga a sztori is olyan (kitérő) irányt vett, amit szinte teljesen kihagyhattak volna.

A vége viszont ütött rendesen, hiszen főszereplőket vesztettünk. Ki gondolta volna? Az enyhe túlzás, hogy a finálé mentette meg az epizódot, nem volt mit megmenteni, mert hangulatos volt, de hiányoltam azt a bizonyos szikrát.

A történet nem haladt túl sokat, hőseink megérkeztek Atlantába, hogy Merle-t megmentsék, aki akkorra már lefűrészelte kezét és nekiindult a nagyvilágnak. Kemény fickó! Akkor kezdtek rosszabb irányba fordulni az események, mikor Glenn-t elrabolta egy helyi „banda”. Szedett-vedett túlélők, akik játszották a kemény gyereket, közben idős emberekre vigyáztak. Nem semmi, hogy egy csoszogó, de tüneményes idős hölgy mentett meg mindenkit a lövöldözéstől.

Merle ugyan nem lett meg, sőt a férfi elvitte a felmentősereg furgonját, így a kis csapat kénytelen volt futva távozni a hajdan (és még most is) nyüzsgő nagyvárosból. Szerencsétlenségükre túl későn értek vissza a táborhoz. Néhány zombi támadt a többiekre, akik nem tudtak felkészülni a támadásra. Voltak áldozatok, akiket keményen megsirattunk.

Bizony, ennyi volt mindössze a cselekmény. Hiányoltam az izgalmat és felfokozottságot.

Összességében egy közepes epizód kerekedett ki ebből, amelynél nem éreztem az eddig megszokott egyensúlyt. Túl sok dráma, kevés akció. Már csak 3 rész van hátra az évadból.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről