Supernatural 4x22 - Lucifer Rising

 

Azzal kezdeném, hogy nem volt olyan mozgalmas finálé, amilyenekhez hozzá voltunk szokva az elmúlt években. Mégis, aki a legelső rész óta nyomon követi a történetet, annak lebilincselő volt látni, hogy összeérnek az évadok.
A tovább mögött kifejtem bővebben.


Csak az olvasson tovább, aki látta már a részt...

 

Na, szóval ami nekem személy szerint annyira nem tetszett, hogy tökéletesen az történt, amire számítani lehetett. Túl szokványos, túl klisészerű megoldások, semmi csavar. Nagyon sok sorozatban eljátsszák azt, hogy meg van írva valami a nagy próféciákban, hogy történni fog valami hatalmas negatív változás, amit főszereplők foggal körömmel próbálnak elkerülni, a végén pedig csak azért történik meg, mert meg akarták akadályozni.
Ha Sammyék csücsültek volna a popsijukon, valószínűleg nem történt volna meg.
A másik dolog, hogy ki nem látta előre, hogy Ruby mindvégig az orruknál fogva vezeti hőseinket? Annyira egyértelmű volt. Kevés volt az akció, kevés volt a cselekmény, nem dúskáltunk a helyszínekben. Bármennyire is imádom ezt a sorozatot, egy évadzáró epizódot nem ilyennek gondolok. Mint ahogy lenni szokott, a rendelkezésre álló pénz egy részét mindig félre rakják a befejező epizódra, hogy üssön egy akkorát, mint a ház, magyarul spórolnak a fináléra, mint az állat, ennek ellenére nem sikeredett annyira jóra. Az utolsó dolog, ami zavart, az a vége volt. Mármint a legvége, az inverz háttér a 'la Lost módra. Ez lehet, hogy csak véletlen, de akkor is totál ugyanazokat a záró képeket láthattuk, mint a Lost évadzárójában.
Ami tetszett, de nagyon, hogy mennyire át kell értékelnünk az előző 3 évadot.
Mintha az írók végig az orrunknál fogva vezettek volna minket. Ugye a 2x22-ben (All Hell breaks loose) mindenki azt hitte, hogy a sárgaszemű démon azért akarta kinyitni a pokol kapuját, hogy felhozza a földre a démonok hadát, leigázva ezzel a földet.
Ez bizony közel sem így van! Csupán azért kellett neki kinyitnia, hogy kiszabadítsa a pokolban raboskodó Lilith-et. Számomra fantasztikus dolog volt 4 év után megtudni, hogy az egész történetsorozatnak mi a valódi célja.
Minden egyes mozzanat azt a célt szolgálta, hogy Lucifer visszatérhessen.
Ja, majd elfelejtettem! Külön pacsi Bobbynak, eszméletlenül tetszett, amikor leosztotta Deant.
Nem kívánom számokban értékelni sem a részt, sem az évadot. Így vagy úgy, a Supernatural legjobb évadára tett pontot a 4x22 - Lucifer Rising című rész.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről