Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 4x09 - After

Szép hosszú szünetet követően tért vissza a képernyőre a The Walking Dead. A szezon első felének lezárása rendesen megbolygatta az állóvizet. Az új kezdés nem lett volna különleges az előzmények ismerete nélkül. Egy teljesen átlagos, jó hangulatú, de nem túl mozgalmas részt kaptunk, amelyet felértékel a hiány.

Szerintem mondanom sem kell, hogy a készítők ígérgetnek mindent, amit nem szégyellnek. Nagyon jó, nagyon durva lesz a szezon hátralévő része. Eldobjuk majd mi nézők az agyunkat. Aha!

A téli finálé nagyon jó táptalajul szolgált abból a szempontból, hogy az írók bármilyen irányba elvihetik a történetet. Az egy helyben ücsörgés kissé uncsi volt már. Ezt nagyszerűen megoldották. Kérdés csak az, hogy mi lesz innentől?

A szétszéledt csapat minden tagjának felderítése bele fog telni néhány részbe ebben szinte biztos vagyok. Valószínűleg erre fog rámenni az évad egész hátralévő része. Elsőként Rick, Carl és Michonne sztorijába csöppentünk bele. Apa és fia együtt próbál túlélni, a kardos lány pedig jócskán lemaradva követi a nyomaikat.

Rick és Carl viszonya nem éppen zökkenőmentes. A fiú haragszik az apjára, a kialakult helyzet miatt. Gyakorlatilag halkan csendben, magában őt okolja szinte mindenért, ami mostanában történt. Rick viszont egészen türelmes. Lehet némi köze ahhoz, hogy alig áll a lábán, de akkor is megnyugtató társasága próbál lenni a fiúnak.

A két főszereplő lelki megpróbáltatásait igyekeztek visszaadni nekünk. Carl volt a tényleges főhőse a sztorinak. Látszik, hogy a készítők tudatosan építenek rá, egyre fontosabbá válik a jelenléte. A tanulság viszont az lett, hogy habár remek túlélő vált belőle, közel sem érinthetetlen. Ezt neki is a saját bőrén kell megtapasztalnia. Ténykérdés, hogy ha nincs Rick, akkor valószínűleg Carl is már rég céltalanul járkálna az útcán átharapott nyakkal.

Michonne sztorija jóval kevesebb dialógussal operált. Az álom jelenetben az írók ügyesen hozták tudtunkra a lány legmélyebb érzéseit. Nem volt túl mozgalmas történet, de annál meghatóbb véget ért.

Összességében örülünk nagyon, hogy visszatért egyik kedvencünk, de az is világos, hogy lehetett volna ez sokkal jobb rész is. A készítők így döntöttek, mi pedig elviseljük.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről