Válasz a hozzászólásra

American Horror Story: Coven – 3x02 – Boy Parts

Két héttel ezelőtt kezdetét vette az egyik legsikeresebb horror-dráma széria, ami immár harmadik szezonjával igyekszik a nézők kedvében járni.
Falchuk és Murphy idén a boszorkányságot tette meg központi témaként.
Ez nagyon hálás téma lehet, ha jól kezelik. A boszorkány mítosz igazán kiváló táptalaj. Az első részt Wouhn hozta, ezt én és ebben a szellemben fogunk jelentkezni az elkövetkezőkben is.

Rögtön azzal is kezdeném, hogy a második évad eléggé csalódáskeltő volt a számomra.
Főleg a befejezést nem tudtam értelmezni az egész évadban látottak alapján. Meg persze voltak egyéb furcsaságok is, mint a kis dalocska, amit a szereplők adtak elő, Jessica Lange kétes énekhangjával.
Annak az évadnak persze már vége, koncentráljunk a harmadikra, ami nem kezdett igazán Horror story-hoz méltó módon.

A sztoriról már bizonyára mindenki tudja, hogy egy boszorkányképző iskola tanulói és oktatói jelentik a lényegét, illetve a rejtőzködő és nyomorúságos boszorkányok, akik a kihalás szélére kerültek. Visszatért a sorozatba Taissa Farmiga, aki ismételten Evan Peters partnere lett, hiszen kettejük figurája között egyértelmű a vonzalom.
És ezt még a halál sem befolyásolhatja.

Persze itt van még Sarah Paulson is, aki az előző évadban igen komoly szereplővé lépett elő.
Eddig nem jelentős a karaktere, bár a második felvonásban látottak alapján hamarosan az lehet.
Úgy látszik a gyerekszülés ismét jelentőségteljes lesz...

Lange is köztünk van, mint húzónév. Ő a főboszorkány, a leghatalmasabb banya a generációjából, stílusban pedig az eddig megszokottat nyújtja.
Hozza, amit eddig megszokhattunk.
Karaktere, Fiona retteg az öregedéstől, és igyekszik meghosszabbítani az életét. Az ő lánya egyébként Paulson figurája, aki a sajátos Roxfort igazgatónője.
Négy leányzót nevel itt a túlélésre, illetve hatalmának alkalmazására. Zoe (Farmiga) az újonc, akinek képessége igen gyászos és halálos, de ott van még a Látó, akit az első évadban megismert Jamie Brewer alakít és két új szereplő, Gabourey Sidibe és Emma Roberts. Utóbbi hölgyemény remekül játssza a rábízott szerepet, ami felháborítóan nemtörődöm, sztárallűrökkel teli, fiatal lány, akire aztán tényleg azt lehet mondani, hogy eléggé sarkonállós a stílusa, ráadásul bunkó és érzéketlen is. Bár nyilván több bújik meg a látszat mögött, és van is még idő, hogy ezekre fény derülhessen.
Ő és Zoe egymásra találtak, persze csak kényszerűségből. Szörnyű dolgot tettek, aminek a végeredménye egy bizarr Frankenstein sztori lett...

Emellett persze Lange figurája sem tétlenkedik és a kiásott LaLaurie-vel egyezkedik, akit a zseniális Kathy Bates formál meg.
Rajta kívül még Angela Bassett is feltűnik.
Ez itt egy olyan triumvirátus lehet, ami kiváló színészi teljesítménnyel koronázhatja meg a szériát, ami csak hab lenne a tortán, ha a sztori is jó lesz.
Ennek eddig nem látni jeleit. Ugyan ismét több szálon indultak el, ahogy azt megszokhattuk, hiszen beúsztatták az első részben máglyahalált halt Misty Day-t (Lily Rabe) is, akiről még egyáltalán nem tudni, hogy milyen szerepet vállal a szériában, de annyi szent, hogy valószínűleg fontos lesz, elvégre nem akármilyen képességekkel bír. Rabe tavaly igazán remekül játszott, remélhetőleg így lesz ez idén is.

Két rész után még csak sejtéseink lehetnek a folytatást tekintve, de bizonyos dolgokat már előreirányozhatunk. A Roxfortos háttér színezet ellenére szép reményeim vannak a szériával kapcsolatban. Viszont egy valamit nagyon hiányolok.
A sötét, nyomasztó, horrorisztikus hangulatot.
Ebben eddig mindkét előző sztori nagyon erős volt, ehhez képest az új évad elég langyos e téren. Remélhetőleg azért hamarosan beindulnak az események, persze az is lehet, hogy kimerült az American Horror Story gépezet eleme....

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről