Fringe 3x15 - Subject 13

 

Megmondom őszintén, hogy nem tudom hová tenni ezt a részt. Szinte teljességgel feleslegesnek tartom, ráadásul tovább erősítette azt a vonalat, amely kifejezetten nem tetszik a sorozat mostani alakulásában. Visszarepítettek minket a múltba, hogy megtudjuk hogyan ismerkedett meg egymással Peter és Olivia. Kár, hogy az egészet túl erőltetettnek és feleslegesnek éreztem, nem érte el a kívánt hatást.

Tovább...

Visszarepültünk a múltba, megtudhattuk miként viselkedett a másik világból elrabolt Peter, hogyan látták mindezt a túloldalon. Ráadásul feltűnt az ifjú Olivia, aki különleges képességeivel hamar észrevetette magát, amiket Dr Bishop igyekezett kihasználni. Peti és Oli kapcsolatára ment ki valójában ez a 40 perc. Szinte ránk tukmálták, hogy a két fiatal kapcsolata valami előre elrendezett sorsszerűség, amelynek kibontakozása már a múltban megkezdődött.

Igazság szerint maga a rész nem nyerte el a tetszésem, teljesen feleslegesnek tartom a sztori ezen részének megmutatását, főleg az évad ezen szakaszában. Emlékszem, hogy mennyire szidtam a szezon korai epizódjait, pedig azoknak legalább volt értelmük, haladtuk valamerre. Most ennek az ellenkezőjét látom, mintha a készítők csak húznák az időt, miközben ők sem tudják merre mennek.

Talán az egyetlen pozitívum az ötletesen elkészített főcím, amely a '70-es, '80-as éveket idézi a képi megjelenítésével és midi stílusú zenéjével, amely a mai fül számára hallgathatatlan. Mario forever!

Visszatérve a látottakhoz, megtudhattuk, hogy a másik világban micsoda fájdalmakat éltek át Peter igazi szülei, miközben régebben még Walternatív volt a legnagyobb ellenség. Mostanra már ott tartunk, hogy nincs fekete és fehér az egész sorozatban. Mindkét oldal motivációi érhetők. Ezt sem tartom szerencsésnek, mert eltűnt az ismeretlen varázsa. Nem tudom hová akarnak kilyukadni a készítők, mi a céljuk a fináléban, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog tetszeni.

A legnagyobb problémám az epizóddal, hogy nem látom az értelmét. Maga a sztori sem hozott lázba, ráadásul az évad ezen szakaszában már másfajta részeket látnék szívesen, mert ezt csak időhúzásnak tudom felfogni, semmi másnak.

Összességében nálam egy nagy kapufa lett ez a mostani, remélhetőleg jövőhéten összekapja magát a sorozat. Sajnos a (számomra) helyes útról már rég letértek az alkotók és nem gondolnám, hogy idén már visszatalálnak rá. Nagy kár.

0

Sajnos, hasonlóan látom. Ez

Sajnos, hasonlóan látom. Ez valami időkitöltő rész akart lenni? Remélem, hogy ez azt jelenti, hogy egy nagyobb durranást készítenek elő. Egy dolgot azért nem értek: ha gyermekkorukban ennyire "tetszettek" egymásnak Peti és Oli, akkor hogyhogy elfeledkeztek mindketten a másikról? Legalábbis nem rémlik, hogy nagyon felismerték volna egymást. De fogjuk rá, hogy gyerekek voltak. Viszont Walt sem tett ráutalást az első találkozásukkor. Vagy csak nem figyeltem fel rá?

Ja és főcím rulez!

Még két dolog jutott eszembe: 1: meglepő, de jobban várom a másik világos (piros) részeket.

2: BOLDOG NŐNAPOT CSAJOK!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről