wouhn blogja

Karikatúrák

0

Dexter 1. évad után

 

Egy fogadás eredményeként vagyok kénytelen mostanság Dextert nézni. Kattib2 barátom rosszabbul járt, mert neki a Lostot kell végigizgulnia, abból kicsit több rész ment le.

Lényeg, hogy még régebben belekóstoltam kedvenc orvosszakértőnk kalandjaiba, és olyannyira nem tetszett, hogy 2-3 részig jutottam csupán. Tipikus Showtime show tele meztelenkedéssel, káromkodással és vérrel. Sokan váltig állítják, hogy ez a világ legjobb sorozata, úgy gondoltam ezt látnom kell. Szerencsésnek tartom magam, mert előítéletek nélkül tudtam leülni az első évadhoz annak ellenére, hogy magamban már elkaszáltam a szériát. Nem fanyalogtam, nem vártam semmit, csak néztem, hátha magával ragad. Az első etap után azt kell mondjam, hogy még mindig nem győzött meg. A legnagyobb gondnak azt tartom, hogy nem tudok azonosulni a főszereplővel, néha még ellene is drukkolok, mert tudom, hogy semmivel sem jobb ember mint áldozatai. Vagy mégis? Ez tipikus olyan kérdés, amit mindenkinek saját magában kell eldöntenie. Remélem a későbbiekben lesz karakterfejlődés, szeretem ha egy sorozat tart is valahová. Olvastam olyan véleményeket is, hogy egyrészt jó lenne ha történnének eget rengető változások, de voltak olyanok is, akik állították, ha ilyen lépéseket húznának meg az írók, már nem lenne ugyanaz. Én a magam részéről nem vagyok a változások ellen, szeretem ha újat tudnak mutatni. Mondom ezeket úgy, hogy nem láttam még a másik két évadot, ezek még csak folyamatban vannak.

Na szóval lássuk mi is történt az első felvonásban!

Címszereplőnk Dexter Morgan, aki orvosszakértőként dolgozik a miami-i rendőrségnek. Pontosabban a vérrel foglalkozik, ezzel segítve a nyomozók munkáját. Barátunknak azonban van egy titkos hobbija. Embereket szeret ölni a lehető legnagyobb precizitással és előkészületekkel. Olyanok vérét ontja, akik bűnösök, de a rendőrség mégis tehetetlen, nem tudják lecsukni őket. Dexter saját kezével szolgáltat igazságot. Pszichopata, akinek a belső érzéseiről, pontosabban azok hiányáról sokat megtudhatunk, ő a narrátor is, mindig megosztja velünk legbelsőbb gondolatait. Az állandó szereplők közé tartoznak még: Debra Morgan (Dex mostoha húga), Harry (Dexter nevelőapja, aki már 10 éve halott, de visszaemlékezésekben rendszeresen feltűnik), néhány nyomozó, akik kicsit mellékesek és egy „Hűtőkocsis gyilkosnak” nevezett elmebeteg vadállat. A főszál ezen a nyomon folyik az egész évadban, a hűtőkocsis után nyomoznak, akiről érdekes dolgok derülnek majd ki, amiket már bűn lenne csak így leírni. Gondolok azokra, akik (velem együtt) csak most ismerkednek a sorozattal.

Még meg kell említenem, hogy a főcím és aláfestő zenéje rettentően idegesítő, nem szoktam egyik sorozatnál sem áttekerni ezt, de itt nem bírom elviselni. Elismerem, hogy ötletes, de nekem nagyon nem jön be.

Szerintem nem kell senkinek bemutatni ezt a szériát, rengetegen imádják, biztos sokan gyűlölik is, én még maradok minimum 2 évadig, meglátjuk mi lesz belőle. Michael C. Hall alakítása hibátlan, nagyon jó választás volt erre a szerepre. Ja és marhára érdekelne a véleményetek, hogy akik azt mondják, ennél jobb nincs a világon, azok mit látnak benne.

0

Stargate Universe epizód címek

                              1x01: Air (Part 1)
                              1x02: Air (Part 2)
                              1x03: Air (Part 3)
                              1x04: Darkness (Part 1)
                              1x05: Light (Part 2)
                              1x06: Water
                              1x07: Earth
                              1x08: Time
                              1x09: Life
                              1x10: Justice
                              1x11: Space (Part 1)
                              1x12: Divided (Part 2)
                              1x13: Faith
                              1x14: Human
                              1x15: Sabotage
                              1x16: Lost
                              1x18: Pain
                              1x19: Subversion

0

Készülő Marvel filmek

 

Megpróbáltam picit összefoglalni, hogy milyen Marvel filmek fognak megjelenni a közeljövőben, vagy éppen mik azok, amelyek elkészítéséhez zöld utat adtak.

Már javában tart a Vasember 2 forgatása, érdekes hírek, képek és nevek láttak már napvilágot ezzel a projekttel kapcsolatban.

A Pókember 4. részének előkészületei is már tartanak, meglátjuk mit hoznak össze.

További várható filmek: Thor, A Bosszú Angyalai, X-Men kezdetek: Magneto, Amerika Kapitánya, Hangyaember, Deadpool és egy esetleges önálló Venom mozi is feltűnhet majd a későbbiekben.

0

Véres Valentin

Senki se tud horror filmet készíteni? Ennyire nehéz lenne?

Biztos az, hiszen nagyjából a Fűrész 1 óta nem láttam olyat, amire azt tudnám mondani, hogy igen ez egy jól eltalált alkotás.

A My bloody Valentine sem fogja megváltani a világot történetével, azonban elismerem, hogy a 3D-s megvalósítás nagyon ötletes és jól illik a műfajhoz. Jensen Ackles alakítása sem dobta fel ezt a nagyon szegényes mozit, csupán az emelhető ki pici pozitívként, hogy végig találgathattuk ki lehet a gyilkos, kit rejt a maszk. A film tele van logikátlanságokkal, amelyek helyenként túlmennek a fizika és a józan ész határain is. A sztori nem ragadott meg túlzottan, mondhatjuk, hogy valami egyszerűt akartak köré írni annak a ténynek, hogy egy gázmaszkos bányász csákánnyal mészárolgatja a derék polgárokat. A vége pedig vegyes érzelmeket kelt a nézőkben, vannak akik jónak tartották ezt a megoldást, vannak akik szerint végleg feltette a „citromkoronát” az egész koncepcióra.

A véres jelenteket próbálták kreatívan összehozni több kevesebb sikerrel. Az elmebeteg gyilkos figura előszeretettel hagyott vérrel írt üzeneteket a falakon, az egyik helyen olyan trendi próbált lenni, hogy a „for” szócskát „4”-es karakterrel helyettesítette. Nem rossz egy közel 60 éves bányásztól.

Ami még megtalálható a filmben: szex, meztelenkedés, vér vér vér, feleslegesen erőltetett szerelmi szálak. A karakterek egytől egyig önző, féltékeny, idióta barmok, akik egymást marják.

Összegzésképpen azt tanácsolom, hogy aki tudja kerülje el ezt a filmet vagy nagyobb baráti társasággal nézzétek, úgy még elmegy vígjátéknak.

5