Karácsonyi Angyal(Christmas Angel)

Utolsónak szánt igazán karácsonyi filmem ez a 2009-es Tv film lett, mely a többi mozitól eltérően némi drámai hatással is bír. Ettől függetlenül nem igazán erős alkotás, de kétségtelenül el kell ismerni, hogy talán az összes közül ez súrolja leginkább ennek az üzletté vált, műanyag ünnepnek az igazi és eredeti mondanivalóját. Naivnak naiv, de nem a bosszantó kategória.

Az igazi Mikulás…

A Karácsonyi angyal tökéletesen tipikus romantikus alkotás, melyből kaptunk már a nyakunkba eleget a filmgyártás kezdete óta.
Az sem menti meg ettől a címkétől, hogy karácsonyi. Az ember valahogy elnézőbb a karácsonyi filmekkel. Talán a hangulat miatt…
A színészek teljesítményéről sem lehet ódákat zengeni, de teljesen elmarasztalni sem lehet őket.
Kicsit szürkék, hétköznapiak, erőtlenek – ahogy a film maga is -, ám nem kirívóan gyengék.
A történetet se vitték túlzásba, nem gyatra, de oly mértékben naiv, hogy az már mesekönyveket idéz.
Mindenki maga döntse el, hogy ez mekkora gond. Illetve gond-e egyáltalán…

Főszereplőnk a csinos, ám borzasztóan magányos, zárkózott, magának való lány, Ashley (Kari Hawker), aki kutyájával él és egyetlen kapcsolata az emberiséggel egy idős szomszédja, Nick (Bruce Davison). Ashley eredménytelenül próbál állást találni magának, amikor is kedves szomszédja felajánl neki egy asszisztensi munkakört. Nick és Ashley együtt kezd dolgozni, de hamarosan kiderül, hogy Nick nem átlagos férfi. Idejét azzal tölti, hogy másoknak segít különböző módszerekkel.
Egyfajta Mikulásként működik, pláne így az ünnep közeledtével, hiszen egykor menő üzletember volt, aki hatalmas vagyont halmozott fel, de aztán – ahogy az szokott – beütött a ménkő.
Nick megváltozott és a pénz gyűjtése helyett inkább annak elosztogatásába kezdett. Ebben segít neki újonnan felvett asszisztense, Ashley. De hogy ne legyen olyan egyszerű a dolguk és, hogy némi szomorúságot is csempésszenek a sztoriba… Nickről kiderül, hogy súlyos beteg, miközben még egy újságíró is szimatol utána. Ez az újságíró, Will (K.C. Clyde) azonban egy szerencsétlen találkozásnak köszönhetően megismerkedett Ashley-vel, akivel egyre szorosabbra szövődik köztük a kölcsönös vonzalom hálója. A lány kemény dió, de a férfi türelmes és nem sieti el a feltörését, annyira…

Nagyüzemben megy a névtelen jótékonykodás, miközben a problémák gyűlnek, jön egy drámai fordulat is, mely aztán egy boldog befejezésbe torkollik. Szóval egyszerűen közepes.
Még tanulság is akad, miszerint:

A pénz nem boldogít!

Igaz, igaz, de azért nem árt, ha van belőle…
Ha lenne Mikulás, azt hiszem, másként nem is lehetne másmilyen, mint Nick, szóval ez a része elég reálisan hat, és a tény, hogy szerencsére ez lett a film fővonala – és nem Ashley és Will – feljavítja kissé az alkotást. Mindettől függetlenül bőven középszerű a mozi, a karakterek nem igazán ragadják magával az embert, a történet bizonyos részletei is elég kidolgozatlanok, de abszolút nem nézhetetlen, főleg így, a szezonjában. Külön jó pont, hogy rámutat kissé a Karácsony ünnepének igazi lényegére.
Amire bőven szükség is van, hiszen a „Szeretet ünnepe” elcsépelté, rutinná, üzletté vált, értelmét vesztette és önmaga paródiájába fordult.

Download:

FLVMP43GP

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről