Válasz a hozzászólásra

American Horror Story: Freak Show 4x05 - Pink Cupcakes

Az egyszer biztos, hogy az elmúlt két hétben az American Horror Story nagyon magasra tette a lécet önmagával szemben. Az Edward Mordrake dupla remekül sikerült. A kérdés az maradt csupán, hogy egyrészt a készítők milyen irányba görgetik tovább a fonalat, másrészt tudnak-e hasonlóan jó és hangulatos folytatást összehozni?

Nos, a rövid válaszom az, hogy nem.

Az előzmények fényében számomra kifejezetten csalódás lett a mostani rész. Nem volt benne semmi plusz, semmi olyan hangulati elem, ami elvarázsolt és beszippantott volna. Sajnos megint rátértünk a társaságon belüli ellentétekre, mint ahogy ez minden egyes évadban megtörtént.

Pedig a cirkuszosokat talán még a boszorkáknál is összetartóbbnak gondolná az ember. Itt viszont mennek a kicsinyes furkálódások, ármánykodások. Már csak az hiányzik, hogy kinyírják egymást. Pedig igen nagy rá az esély.

Dandy pszichopata karakterében látok még fantáziát, ő legalább teljesen függetlenül tevékenykedik a széria többi szereplőjéhez képest. Jegyezzük is meg gyorsan, hogy Finn Wittrock színészi játéka zseniális. Ha az az ember érzése, hogy legszívesebben a két kezével fojtaná meg a srácot, akkor tökéletesen betalált az alakítás. Hát igen, az American Horror Story mindig is híresen jó volt casting terén.

Nem úgy, mint történetírás terén. Nem haladt túl sokat előre a sztori, látszik nagyon, hogy a készítők nem akarnak halálból visszatérő szereplőket, ezért a történet ezen pontján még nem mernek kinyírni senki fontosat. Csak ijesztgetnek és ígérgetnek, ami nem áll túl jól a sorozatnak.

Továbbá ezek a homoszexuális és transznemű folyamatos utalgatások kicsit soknak tűnnek már. Értem én, hogy ezeket is a helyén kell kezelni, de túlzásnak éreztem amennyi játékidőt kapott, ráadásul ezek a momentumok szerintem nem sokat számítanak végül.

Az biztos, hogy a Jessica Lange által eljátszott Elsa Mars egy hatalmas naiv idióta. Már szinte fáj látni, hogy mennyire az orránál fogva vezeti mindenki, aki épp betéved a sátrába. De legalább Lange nem teljesen ugyanazt játssza, mint eddig mindig.

Nálam most eléggé kapufa lett ez a rész. Túl sok időt kaptak túlzott és jelentéktelen dolgok, ráadásul kezdünk megint elmenni a következetlen ostobaságok irányába.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről