Válasz a hozzászólásra

Agents of S.H.I.E.L.D. 1x04 - Eye-Spy

A negyedik részre eljutottunk oda, hogy szinte érdekes történettel rukkoltak elő az alkotók. Csak az a baj, hogy továbbra is ebben a cukormázas köntösben tálalják mindezt elénk, ami nem túl pozitív. De hát ez a sorozat ilyen és ilyen is marad. A korán berendelt második évad lehetőséget ad az okosok kezébe, hogy akár már most úgy formálják a történetet, hogy az passzoljon a következő szezonokhoz.

Ezúttal egy renegát ügynöknő áldásos tevékenységét ismerhettük meg közelebbről. A fiatal lány rossz útra tévedt, hőseink pedig igyekeznek a nyomára lelni. Előjön némi múltbéli szál Coulson ügynök és a fent említett hölgyike kapcsán.

A felhozatal elég egysíkúnak mutatkozott, de hamar rájöttünk, hogy akad némi csavar a történetben, ami mindenképp említésre méltó. Még pozitívabban mutatkozik mindez, mert megmutatták Coulson emberi oldalát, a második esély létjogosultságát és azt, hogy a főnöknek mindig igaza van.

A hangulat nem volt rossz, tipikus Agents of S.H.I.E.L.D. érzésem támadt. A karakterek továbbra is idegesítőek, a viccesnek szánt beszólások semennyire se ütnek, a kötelező kínos szituációk teljesen kiszámíthatóak, ahogyan a jövőbeni szerelmi szálak is borítékolhatóak.

A szériának továbbra sincs semmi súlya. Legyen az akármilyen életveszélyes helyzet, szinte biztosra vehető, hogy főszereplőért aggódnunk nem kell. Sőt tovább megyek, szinte senki élete nincs veszélyben a sorozatban.

Ha mindezeken túl tudunk lépni, akkor akár még jó könnyed délutáni kikapcsolódás elé is nézhetünk. A gyerekes cukormázas hangulatot még megbocsájtanám, de a főszereplők annyira semmilyenek. Sokkal érdekesebb karaktereket is kreálhattak volna a készítők.

Reméljük, hogy idővel egyre több és több képregényes emberkét fognak megmutatni nekünk.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről