The River 1x04 - A Better Man

A varázslat körülvesz.

Már sejtjük, hogy Dr. Emmet Cole-nak mennyire igaza van. Ismét egy kiváló epizódon vagyunk túl, ahol a misztikum és a természetfeletti visszaköszönt. Az előző részt is szerettük, de én személy szerint a mostanit nagyságrendekkel jobban élveztem.

Szerintem a legénység tagjai eltörhettek valami tükröt, mert ilyen balszerencsés senki nem lehet. Gondoljunk csak bele, hogy az Amazonas összes sötét ereje rájuk zúdítja hatalmát. Jó persze valamivel fel kell dobni az adott részeket, de ha ilyen szempontból nézzük elég érdekes szituációt kapunk.

Mint ahogy most is mindenki élete veszélyben forgott. Megtalálták ugyanis Dr. Cole egyik operatőrét, Jonast. Csórikám fél évig lógott egy fán némi bosszúszomjas szellem akaratából.

Több szempontból is nagyon frappánsnak tartom a részt. Egyrészt az új szereplő behozása adott némi érfrissítést a történetnek. Ezen kívül a mentőakció is új lendületet vehet, mivel Jonas pontosan tudja hová tartott Emmet az eltűnésük előtt. Nem utolsó sorban pedig elég nagy kalamajkát okozott saját magának a fiatal férfi az emberre jellemző arroganciájával.

A poén pedig, hogy minden Jonas körüli hercehurca nem is lényeges, mert teljesen más kérdések vetődtek itt fel. Mint ahogy a cím is sokat elárul, Lincoln körül forgott minden. Ő az, aki képes más döntéseket hozni, mint apja. A vezetői feladat komoly terhet ró az ember vállára, mindig észnél kell lenni és a többség érdekeit nézni. Ezért történhetett, hogy a múltban Emmet hátrahagyta a megátkozott Jonast azért, hogy mások életét mentse. Eközben Lincoln ugyanebben a helyzetben pont ellentétes döntést hozott még akkor is ha a többség nem ezt akarta.

Az epizódot körüllengő atmoszféra megint nagyot emelt a színvonalon. Láthattuk, hogy a dzsungel mennyire kegyetlen azzal, aki nem tartja be a szabályokat. Megbünteti őket, de kegyelmet is gyakorol az igaz emberek felett.

Jonas végül megmenekült és beolvadt a legénységbe. Azt hiszem az ő karaktere tartogat még számunkra meglepetéseket. A mentőakció pedig új lendülettel folyik tovább.

Összességében egy nagyon tetszetős részt láthattunk, ahol visszatérő misztikum mellett fontos morális kérdéseket is boncolgattak a készítők.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről