Válasz a hozzászólásra

Camelot 1x01 - Pilot

 

Nem gondolnám, hogy a sorozatok rajongóinak többsége tűkön ülve várta volna a Camelot piloját. Bevallom őszintén, hogy a premierig azt se tudtam, hogy terveztek ilyen sorozatot. Témáját ítélve mindenki jó eséllyel kitalálhatja, hogy miről is van szó. Ez az egyik oka, hogy halogattam a bevezető rész megnézését, pedig nem kellett volna. Kifejezetten élvezhető kezdést láthattunk.

Tovább...

Számtalan alkotás született már Arthur király mitológiájának témakörében. Voltak köztük jó és felejthető feldolgozások. Így 2011-ben a történet már egyáltalán nem nevezhető eredetinek. Mondhatnám, hogy a Camelot szembeszáll minden eddigi nézőponttal és teljesen új megvilágításba helyezi a sztorit, de ez a megállapítás nem állja meg a helyét. Igazság szerint nincs semmi extra, pontosan tudjuk mi következik, hová tartunk, stb.

A sorozat legnagyobb erénye a hangulat, amelyet kiválóan eltaláltak a készítők. Bár lehet, hogy csak középkori fantasy hiányban találtak meg. Ettől függetlenül mindvégig élveztem a pilotot.  A képi megvalósítás, a lendület és dinamizmus magával ragadott. Pedig piszok nehéz egy ilyen elcsépelt történetet elkezdeni.

A főcím az egyik legjobban megkomponált jelenetsor volt, amit az utóbbi időben láttam. Sokat dobott a hangulat megalapozásán. 

A főszereplők többsége hozzátette a magáét a sikerhez. Itt megjegyzem, hogy az IMDB 8-as értékelése csak jelent valamit. Szóval az egyik főszereplő Joseph Fiennes, aki magát Merlint alakítja. Nem, nem elírásról van szó. A FlashForward és a Szerelmes Shakespeare sztárja fura szerepben tündököl. Ráadásul haját is otthon hagyta, amitől még különösebben fest. Nagyon pofásan hozta a karaktert. Tény, hogy Merlint ebben a történetben nem hosszú szakállú, bölcs és öreg varázslóként kell elképzelni, hanem amolyan harcos druida benyomását kelti, amit Fiennes kiválóan megformált.

Morgan Pendragon alakját Eva Green kapta. A színésznőt több nagyobb volumenű filmben láthattuk, most sorozatozásra adta a fejét. Nem is akármilyen módon. Joseph Fiennes mellett az ő alakítása tetszett a legjobban. A törtető, gátlástalan és végtelenül arrogáns nőszemély megformálását nagyszerűen eltalálta.

A pilotból a pikáns jelenetek sem hiányozhattak, de nem gondolnám, hogy az erotikára építenék a sorozatot. Lehet, hogy a figyelemfelkeltés volt a céljuk, ezt el is érték, de furcsa módon nem zavartak ezek a jelenetek.

Összességében egy átlagon felüli bevezetőt láthattam egy elcsépelt történettel megáldott sorozattól. Ha a folytatást is ilyen szinten hozzák, elég jó széria lehet belőle.

 

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről