wouhn blogja

Az Energia (Push)

 

A negyedik napon Isten megteremté a Heroes-t. Az ötödik napon látja, hogy nem is annyira jó. Ezért a hatodik napon Isten megteremté a Push-t. Még ezen a napon meg is nézni, és látja, hogy ez sem olyan jó, ezért a hetedik napon Isten megpihen.


Na, de félre a tréfával! Adott egy olyan világ, ahol vannak olyan emberkék, akik természetfeletti képességekkel születtek. Ezek az erők sokaknál azonosak: jövőbe látás, telekinézis, leárnyékolás, bűvészkedés, gondolati manipuláció, nyomkövetés, gyógyítás, sikoltás. Elvileg a nácik kísérleteztek ezen képességek háborúban való bevetéséről, bár a történet szempontjából nem sok jelentősége van. Ezek az erők öröklődnek is. A szereplők menetrendszerűen egymásnak esnek egy lányért és egy aktatáskáért, benne egy injekciós tűvel. Harcolnak, tőrbe csalják egymást, az egyik fél megkapja, amit akar. Nagyjából ennyi a történet.
A film alapötlete nem rossz, bár eléggé sablonos, gondoljunk csak a Heroes-zal való hasonlóságára. Számomra a legidegesítőbb a helyszínválasztás volt.
Valamiért a hong-kong-i környezet sokat tett azért, hogy a kelleténél gagyibbnak állítsa be a filmet. A történet, az akciók és a színészi játékok megütötték a mércét, nem is volt vele különösebb gondom. A speciális effektek terén nem alkotott maradandót, bár tény, hogy viszonylag kis költségvetésből a legtöbbet hozták ki. Még mindig többet és okosabban használták a karakterek a képességeiket, mint a komplett Heroes bagázs. Nem gyakorolt túl nagy hatást rám a film, csak sodródtam az árral.
A végére megkomponált csavar kiszámítható volt, ezért nem volt túl meglepő és elmaradt a katarzis. Egyes vélemények szerint a Push vége egyszerűen el lett b*szva!
Összességében egyszer megnézhető a film, vannak benne jó jelenetek és vicces beszólások. Talán kicsit túl szigorú értékelést adok most, de nálam csak egy 5/10-et ért.

További infókért kattintsatok a következő linkre: IMDB

 

Push trailer:

Download:

FLVMP43GP

5

Emlékezzünk a Lúzerekre!

 

Egy rövidke bejegyzést úgy érzem megér a Lúzer FC nevű műsor, amelyet 2007-ben a Viasat 3-on láthatott a nagyérdemű. Meg kell mondjam kevés olyan show volt, amelyen ennyit nevettem volna. Eszméletlenül jó ötletnek tartom, hogy megszülethetett ez a sorozat, egyrészt azért, mert nagyon ritkán látni focis műsort Magyarországon, pedig szerintem lenne rá kereslet.
Hiszen mégiscsak labdával született nemzet vagyunk, vagy mi!
Továbbá jó volt még, hogy nem profi technikájú, focit kedvelő szereplőket kerestek, hanem a legbotlábúbb emberkékből gyúrtak össze egy igazi csapatot. A 10 rész egyike sem sikeredett rosszra vagy unalmasra, mert mindig kitaláltak valamit, hogy színesítsék a történetet. A 14 játékos mindegyike óriási egyéniség volt, különböző korosztály, különböző életfelfogású emberek, akikben az volt a közös, hogy a tüdejüket is kiköpték, hogy megfeleljenek egymásnak a pályán. 10 hét alatt valódi csapattá kovácsolódtak. Urbán Flórián edzői beszólásai is sokszor mosolyt csaltak az arcomra.
Nézzetek meg ezt a sorozatot, mert érdemes!

0

Kedvcsináló - Jerry Springer Show

 

Mai kedvcsinálónkban a Jerry Springer Show-t szeretném a figyelmetekbe ajánlani. A műsor a Zone Club-on hétköznaponként este látható dupla epizóddal. Az első 23:00-kor kezdődik, a második pedig éjfélkor. Szerintem nem kell külön bemutatni az ilyen típusú show-kat, mivel eleget láthatunk idehaza is belőlük. Na de a Jerry Springer neve alatt futó műsor kissé más, mint Erdélyi Mónikáé. Minden nap Amerika legaberráltabb, leghülyébb, legkülönlegesebb (a szó lehető legnegatívabb értelemben) embereit mutatja be. Közös bennük, hogy mindenkinek van egy icipici rejtegetnivalója. Sok-sok történet arról szól, hogy az illető megcsalta párját ezzel-azzal, pl.: másik nővel, másik pasival, féllábú veteránnal, nagyothalló öregemberrel vagy éppen a saját testvérével. A legborzasztóbb, hogy ezek az emberek azt gondolják, hogy az a normális, amit ők csinálnak, és mindenki más hülye. Persze ezen mi, tévénézők nyerünk a legtöbbet, mert valljuk be, mások hülyeségein lehet a legjobbakat röhögni. Többre nem is jó ez a show, mint hogy rálátást kapjunk az emberi primitívség legelfajultabb példáira.
Aki szereti az ilyen műsorokat, annak bátran merem ajánlani a Jerry Spiringer Show-t.

0

Kedvcsináló - Segítség, szülő vagyok! (Supernanny)

 

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Segítség, szülő vagyok című műsort, amelyet hétköznaponként 17:10 perctől láthatunk a Viasat 3-on. Nagy segítséget nyújthat ez a doku-reality azoknak a szülőknek, akiknek problémáik vannak a gyerekneveléssel.
Sokan nem ismerik el a problémákat, mert ilyen az emberi természet.
Inkább struccpolitikát folytatunk és a szőnyeg alá söpörjük a bajokat, ahelyett, hogy megoldást találnánk a forrására. Hasznos tippeket, ötletes megoldásokat láthatunk a műsorban, amelyek segíthetnek a szülőknek a nevelésben. Azoknak is ajánlom, akiknek még nincsenek apróságaik.
A Supernanny minden részében más-más család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Olyan famíliákat mutatnak be, akiknek vásottabbnál vásottabb gyerekeik megkeserítik a mindennapokat. A „dadus”, alias Jo Frost meglátogatja őket és a helyes irányba tereli az eltévedt szülőket, és a rossz gyerkőcöket.
Sokat tanulhatunk a hölgy módszereiből!
Könnyed délutáni kikapcsolódás elsősorban leendő, vagy aktív anyukáknak.

0

Terminator Salvation

 

Bevallom nagyon vártam ezt a filmet, mivel nagy Terminator fannak tartom magam. Láttam az összes eddigi részeket és végigszenvedtem a sorozatot. Kicsit vegyes érzelmeim vannak a Terminator Megváltásról, mert picit többet vártam (de nem sokkal). Mivel nem elhanyagolható tény, hogy ez egy „sorozat” része, úgy is kell vizsgálnunk. Az elődök nagyra tették a mércét, annak ellenére, hogy a harmadik rész sokaknak nem tetszett.
Azt hiszem hétköznapi akciófilmnek jobb volt, mint a nagysikerű saga folytatásának, bár az utóbbi téren sem vallott kudarcot, csak éppen teljesen más, mint az előzőek. A többinél megszokhattuk, hogy a romos és kietlen táj helyett a betondzsungelt választják játszótérnek a gépek. Mind a két helyszín más, de mind a kettő szerethető. Amik igazán felcsigáztak a film megnézésére, azok a trailer-ek voltak, amiket már hónapokkal a Megváltás moziba kerülése előtt láthatott a nagyérdemű. Mindegyik előzetes nagyon jóra sikeredett.

A tovább mögött kivesézem a részleteket...

7

A 2009/2010-es év újonc sorozatai

Accidentally on Purpose

Klasszikus komédia, amelynek főszereplője egy újságírónő, aki egy egyéjszakás kaland után teherbe esik. Úgy dönt, megtartja a gyereket és egyúttal a leendő apukát is. A bibi csak annyi, hogy a srác jóval fiatalabb a nőnél. Ez a tény adja meg a sorozat alaphangját.

Brothers
Félórás komédia, amely egy volt NFL játékosról szól, aki úgy dönt, visszatér a családi fészekbe, mivel egy baleset következtében tolószékbe kényszerült.

Community

A történet egy közösség mindennapjait mutatja be, amelynek tagjai idősek, háziasszonyok, lúzerek. Mindenki, aki számít. Főszereplőnk ennek a közösségnek lesz az egyik tanára, miután megfosztják diplomájától. Természetesen komédiáról van szó.


Cougar Town

Courtney Cox neve garancia lehet, hogy nem egy unalmas és agyatlan szitkomot fogunk kapni. A főszereplő Jules Cobb, egy negyvenes éveit taposó nő, aki túl van már egy váláson, most mégis úgy dönt visszatér az élet színpadára és újra pasizni kezd. Gondolom nem sok sikerrel...


Eastwick

Az 1987-es Eastwick-i boszorkányok törtnetéből készülő sorozat 3 nőről fog szólni, akik rájönnek, hogy boszorkányok. Megjelenik egy titokzatos idegen a nyugodt kisvárosban, aki mindent megváltoztat.


Flash Forward

A történet szerint a világon mindenki elájul 2 perc 17 másodpercre és hat hónappal előre bepillantanak a jövőbe. Főszereplőnk olyat lát, amit nagyon szeretne elkerülni és ezért mindent megtesz. Óriási médiavisszhangot kapott ez a sorozat, reméljük nem csalódunk majd.


Glee

Zenés sorozat egy lecsúszott énekkarról, amit naggyá kíván tenni egy naiv és álmodozó tanár.

Hank

Főszereplője egy idősebb férfi, aki hipp-hopp munka nélkül találja magát. Hozzá kell szoknia ehhez az új élményhez, több ideje van a családjával foglalkozni, bár már azt sem tudja szinte, hogyan kell. Komédia a javából!


Human Target

Képregény adaptációról van szó, amelyben főhősünk „mások bőrébe bújik” ha szükséges.


Melrose Place

A klasszikus sorozat feldolgozása. Szerintem nem kell külön bemutatni, sokan tudják miről van szó.


Modern Family

3 család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést.
1. família: hetero család: papa, mama, 3 gyerek. 2. família: hetero család: latin anyuka, idősebb fehér apuka, 1 gyerek. 3. család: meleg pár: papa, papa, örökbefogadott csecső.


NCIS: Los Angeles

Mit is mondhatnék? Újabb helyszínelők sorozat érkezik, kérdés mennyire lesz majd sikeres a többi árnyékában.


Sons of Tucson

A család feje, az apa, börtönbe kerül. A leleményes gyerekek nem csüggednek, úgy döntenek keresnek maguknak új apukát. Találnak is, csak éppen nem úgy alakulnak a dolgok, amire a két fél számított. Komédia.


The Beautiful Life

Könnyed, fiatalos sorozatnak ígérkezik, amely a szupermodellek mindennapjait készül bemutatni. A történetből kiderül majd, hogy nekik sem fenékig tejfel az életük.


The Forgotten

Itt egy újabb nyomozós sorozat, amelyben a csapat olyan áldozatok ügyein nyomoz, akiket nem tudtak azonosítani. Egyrészt nehézséget okoz az áldozat kilétének meghatározása, utána pedig még el is kell kapni a tettest.


The Middle

Komédia egy átlagos családról, akiknek átlagos problémáik vannak: gyereknevelés, megélhetés, stb.


Three Rivers

Komoly témájú orvosi sorozat, amely a transzplantációs osztály mindennapi drámáit mutatja be. Ez egy olyan hely, ahol nem lehet hibázni, nincs második esély, és ahol minden másodperc számít.

V

Ez egy régi mini sorozat újragondolása, amelyben az emberiség és az idegenek első találkozását tekinthetjük meg. Látszólag békés szándékúak, de ez csak a felszín.
Az igazság ennél jóval összetettebb és bonyolultabb és kevésbé békés.
A sorozat címe pedig rémálom az internetes keresőknek. :-)


Vampire Diaries

A sztori egy testvérpárról szól, akik elvesztették szüleiket egy autóbalesetben.
A főszereplő lány megismerkedik két vámpírral, akik testvérek és egymás ellentétei.
Az egyik békés, a másik vérszomjas. Megkezdődik a harc a lányért és lelkéért.

0

Sosem tudni mit hoz az élet - avagy még egy kis Mental

 

Nagyon haragszok David Carradine-ra! Egyrészt azért, mert úgy hírlik, hogy felakasztotta magát, pedig egy fantasztikus színész volt, akit szívesen elnézegettem volna még egy-két szerepben. (Halálának körülményeivel nem szeretnék külön foglalkozni, akit érdekel, millió helyen talál infókat). Másrészt azért, mert az utolsó sorozatbéli szereplése a jövő heti Mentalban lesz. Úgy érzem az öreg David annyit megérdemel, hogy utolsó játékáról közöljek egy cikket, így - akármennyire is nem akarom - meg kell néznem a következő Mentalt. Köszönöm Mr. Carradine!
A lényeg: lesz Mental kritika a jövő héten.

0

Emlékeztető - A szökés 4. évad RTL Klub


Június 8-án, hétfőn 22:15 perckor startol az RTL Klubon a Prison Break (A szökés) című sikersorozat 4. évada. Jó szórakozást!

0