Everybody's fine - Mindenki megvan

 

A filmet olyan nevek fémjelzik, mint Robert De Niro vagy Drew Barrymore, így nem kételkedhetünk abban, hogy valami jó kis egész-estés filmet adtak ki az alkotók a kezeik közül. Őszintén szólva első ránézésre, én azt hittem, hogy vígjáték. Lehet, hogy most csalódást fogok okozni, de egyáltalán nem vígjáték. Tulajdonképpen nem is nagyon lehet meghatározni a műfaját.

Olvass tovább…

A történet főszereplője egy édesapa (De Niro), aki az elmúlt hónapokban vesztette el a feleségét, aki folyamatosan tartotta négy gyermekükkel a kapcsolatot, szinte mindent elintézett, így a férfinak csak a munkájával és a kerttel kellett törődnie. De elhatározza, hogy most saját maga szervez egy családi összejövetelt. Amikor már minden elkészült, a gyerekek szép sorban lemondják a hétvégi találkozót. Erre elhatározza, hogy ha ők nem jönnek, akkor maga indul el, és felkeresi mind a négy – az ország különböző pontján elő – gyermekét. A férfi szép lassan rájön, hogy egy családi összeesküvés közepébe keveredett, ugyanis minden teljesen másképp van a valóságban, mint ahogy neki elmondták. Kiderül, hogy azért „szépítettek” az igazságon, hogy őt védjék ezzel. Ám ez nem sül el túl jól…

 

Na, de ennyit a történetről, nem szeretném lelőni a poénokat, ha esetleg valaki kedvet kap hozzá, élvezze nyugodtan… : )
Összességében szerintem egészen jó film volt, érdekes, és mindenképpen elgondolkodtató. Vajon ezek a kis hazugságok azok, amik összetartanak egy családot? Megéri egyáltalán szépíteni? Hiszen a családnak pont az lenne a lényege, hogy mindent megoszthatunk egymással, és megbízunk egymásban.

 

7
A-fraid képe

Éppen most fejeztem be a

Éppen most fejeztem be a filmet. Felkeltette az érdeklődésemet az írásod.
Megérte! Brutális és megható. Az utóbbi idők, általam látott, legjobb drámája.

boreeester képe

örülök, hogy tetszett, és

örülök, hogy tetszett, és tényleg nem kertel. és én még azt hittem, hogy vígjáték.. :D  az ilyen filmek egy kicsit mindig visszarántják az embert a valóságba. egyre jobban kezdem megkedvelni az ilyen ípusú filmeket, mennyivel másabbak, mint ezek a mai giccsparádék,a "minden jó, ha a végejó" típusú filmek.

"In time, every sad ending can become happy, it's only sad because one stops telling the story, it goes on, it's just untold"

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről