És hamarosan a sötétség (And Soon The Darkness) 2010

A Remake-gyártás újabb üdvöskéje, mely egy 1970-es alkotás újragondolása és feltehetően teljes tönkretétele. Ugyan az eredeti elkerült, mégsem hiszem, hogy ekkora szörnyűség lett volna. Mert így van ez a 2010-ben az emberiségre szabadult „akármi” iszonyú gyenge, már-már fizikai fájdalmat okozott a megtekintése. Két csinos nővel ugyan el lehet adni egy filmet, de attól az még nem lesz jó. Ez meg aztán az igényes mozik között a trash-kategória.

Azzal kezdem, hogy ritkán látni ekkora szart.
Óvva intenék tőle mindenkit, tudom, vannak emberek, akik kedvelik a mostanság futószalagon gyártott horrorokat is. Azonban ezt még nekik sem ajánlhatom jó szívvel. Főleg azért mert 18+-os besorolású horrorként nincs benne semmi horrorisztikus, ijesztő és még a thriller elemek is (az a maréknyi, amit tartalmaz) elhibázottak.

Két női főszereplőnk, Amber Heard és Odette Yustman főleg fizikai adottságait domborítja ki, mintsem színészi tálentumát. Sőt Yustman elviselhetetlenül rossz.
Ők ketten turistaként érkeznek Argentínába, ahol bulizással, biciklizéssel, túrázással, napozással töltik az időt. Az első félórában az égvilágon semmi sem történik, annyit kivéve, hogy feltűnik a titokzatos férfi főszereplő, Karl Urban, kinek karaktere szánalomra méltóan egydimenziós, vagy még annyi se.
Aztán ripsz-ropsz, Yustman eltűnik és mivel barátnőjével előtte összevesznek, eltelik egy kis idő mire keresni kezdi.
A rendőrség nem hajlandó segíteni, a lány (Heard) magára marad aggodalmával.
A hatóságok és a helyiek is elzárkóznak, a keresés reménytelen, míg be nem csatlakozik Urban figurája, aki a lány segítségére siet, mivel ő maga is egy lányt keres, a húgát. Így akadnak egy titokzatos helyre, minek neve Del Lago és sietniük kell, mert a lányokat sötétedésig (innen a cím) meg kell találniuk máskülönben minden remény elvész.

A produkció igazából teljesen eseménytelen, az a kevés történés, ami van, az meg rém unalmas.
Ha a leforgatható, lehetséges legrosszabb film receptjére lenne szükség, akkor tessék, itt van. Ez rossz, nagyon rossz. Nincs egy pozitív tulajdonsága, egy értékelhető momentum a másfél óra alatt, amíg az alkotás kínozza a nézőt. Mert így van, kín a végignézése.
Egyetlen dologgal bírt rávenni, hogy befejezzem és ne idő előtt.
Másként hogy írnék róla kritikát, ha nem is láttam, pedig hányszor, de hányszor éreztem késztetést, hogy kikapcsoljam…

Nehezen tudom elképzelni, hogy ez bárkinek is tetszhet, az IMDB 5.0-szes értékelése túl elnéző.
Én nem tudok az lenni…
Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy ha már gyenge történetet választunk, akkor valami másból kell pluszt adnia a mozinak.  Legyenek azok hangulati elemek, a színészek játéka, a látvány, vagy bármi apróság. De az, hogy mindezek közül az égvilágon semmit se sikerüljön, az luxus.

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről