Arrow 1x04 – An Innocent Man

Ezt a sorozatot is elérte a szériák betegsége. Még pedig az, hogy beállnak arra, hogy minden epizód alapját ugyanaz adja, és ez egy idő után elég unalmassá válhat. Na, nem mintha unnám a szériát, mert eddig jól teljesít! Egyszerűen arról van szó, hogy kicsit kiszámítható, hogy minden részben van egy gazfickó, aztán azt elkapjuk és kihúzzuk a listáról. Nem tudom hány név van azon a listán, de nem hiszem, hogy mondjuk elegendő három évadra…
De most végre megmozgatták kissé az állóvizet!


Az előző epizód egy elég előremutató és izgalmas fordulattal zárult. Azzal a húzással, hogy valaki rájött Oliver titkára, pontosabban az ifjú Queen felfedte magát valaki előtt.
Ez az ember pedig a testőre, Diggle (David Ramsey). Fokozatosan egyre jelentőségteljesebb lett a testőr karaktere, tehát nyilvánvaló volt, hogy majd valamiféle bensőségesebb kapcsolat fog kialakulni a két férfi között.
Egyfajta bajtársiasság, hiszen Diggle átlát Oliver színészi játékán, mellyel olyannak akarja feltüntetni magát, ami valójában teljesen ellentétes igazi énjével.
Az inkognitóban íjászkodó fiatal milliárdosnak rá kellett döbbennie, hogy segítségre van szüksége. Ennek már mutatkoztak jelei az előző epizódban is, de most aztán abszolút nyilvánvalóvá vált.

Egyfelől a testőrét környékezi meg, mint hasonszőrűt és kéri fel, hogy segítsen neki igazságot tenni és kisöpörni a gonoszt a városból. Másfelől pedig egykori szerelmét, Laurelt, aki mint tudjuk, ügyészként dolgozik. Álruhában találkozgat a lánnyal, aki segít neki egy ártatlan embert tisztázni, akit gyilkosságért ítéltek el, de azt nem ő követte el. Emiatt rendőr nyomozó apjával is összerúgja a port, aki nagyon megorrolt a zöld csuklyás önkéntes igazságtevőre.

Az éppen aktuális rosszfiú elfogása mellett azonban Oliver anyjának a szennyes ügyleteire elkezdtek odafigyelni.
De nem az eddig mit sem sejtő Oliver az, aki nyomra bukkant, hanem az újdonsült férj, Walter.
A férfi furcsa dolgokra lett figyelmes a könyvelésben, majd a szálakat visszakövetve egy elhagyatott raktárhoz jut, amit a felesége használ és olyasmit tárol ott, ami súlyos kérdéseket vet fel.

Az események mondhatni beindultak, pláne ha hozzáveszem az epizód végét is, melyben Oliver titka komoly veszélybe kerül, de erről majd később…

Áttörés következett viszont a múltbéli eseményeket tekintve, hiszen először láthattunk bele konkrétan abba, hogy mi történt a főszereplőnkkel a koránt sem annyira elhagyatott szigeten.
Illetve megmutatták azt is, hogy mit tanult a srác ott, aminek következtében olyan ember vált belőle, amilyen. Megtanulta a Shengcunt, vagyis a túlélést és azt hiszem ezzel kezdődhetett el a tanítása, amit a mestere, a torzonborz ázsiai férfi kezdett el. Az eddig is kritizált hős, aki nem válogat a módszerekben, és ha kell, gyilkol is, így alakulhatott ki. Hiszen a gyilkolás néha nem elkerülhető.
Ez a szükséges keménység volt az, amit meg kellett tanulnia a fiúnak, hogy életben maradjon és hazatérhessen. Azt hiszem, lényeges fordulópontja a sorozatnak ez az epizód, mi több kereszteződés, amiből nem csak új útvonalak indulhatnak ki, de a régiekről sem sejthető, hogy merre vezetnek tovább.
Szerencsére az Arrow kitűnő ütemben halad és hétről-hétre szórakoztató, azt hiszem az évad egyik sikersorozatához van szerencsénk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről