espooo blogja

Carrie

Általában kevés jó film készül könyv átiratból. De azért persze vannak kivételek is. Stephen King műveiből van néhány kiváló adaptáció. Így hirtelen a teljesség igénye nélkül kiemelném: Kedvencek Temetője, Sorvadj  el!, Titkos ablak, Carrie, Dolores, Ragyogás, Christine, Az, Tortúra, A remény rabjai stb.
Jelen esetben legelső könyvének (amelynek jegyzete majdnem King szemeteskosarában maradt) filmátiratát szeretném bemutatni. Volt erre több próbálkozás is, de véleményem szerint a 2002-es verzió magasan a legjobb.

A főszereplő Carrie White (Angela Bettis), aki egy különleges képességű, hányatott sorsú gimnazista lány . Édesanyja  nagy szigorban és vallási fanatizmussal neveli. A törékeny lányt ez teljesen felőrli. A bajt tetézi, hogy a suliban is folyamatosan szekálják. Carrie-ben nő a feszültség, és az elfojtások miatt egyre erősödik benne rejtett képessége, ami által pusztán összpontosítással képes bármit elmozdítani, összetörni vagy lángra lobbantani.
A történetben szerelmi szál is szövődik a lány és egyik osztálytársa (Chris) közt. A végzős bálra minden eddiginél kegyetlenebb tréfát eszelnek ki Carrie irigy osztálytársai. Pechére a lányt édesanyja nagy nehezen elengedi Chrissel.
A bálon egy ideig minden rendben van, de sajnos a tánc végén sikerül a lányok kitervelt kegyetlenkedése, és Carrie nyakába borul egy nagy vödör vér. A lány nem tud uralkodni rejtett képességein, és pokollá válik a bál …. bezáródnak az ajtók és az egész terem lángokba borul…
Kiváló történet, kivételes színészi teljesítmény Angela Bettistől, csak ajánlani tudom, egyik kedvenc King átiratom.

5

Kedvcsináló - Miami Ink: A Tetoválók

 

 

A Discovery csatorna által sugárzott sorozat méltán népszerű a fiatalság körében.

A helyszín a floridai South Beach, ahol betekintést nyerhetünk a Miami Ink tetoválószalon mindennapjaiba.

A szalon alapítója Ami James és  Chris Nunez. Mindketten az életüket tették fel arra, hogy a világ legjobb tetoválóművészei lehessenek.

Itt dolgozik még Yoji Harada, akinek Ami a tanítómestere. Yoji szorgalmasan gyakorolgat, neveli a kislányát, miközben a művészek keze alá dolgozik folyamatosan. Darren Brass amilyen apró termetű, annál nagyobb tehetség. Suhanc korában sokat Graffityzett, ezért a betűk formálásának igazi mestere.

A  Love Hate Tattoos szalonban tevékenykedik Chris Garver is. Édesanyja már gyermekkorában megszeretette vele a rajzolást és a festészetet.

Cris meghökkentő tehetséggel viszi papírra a vendégek ötleteit és gonolatait. Pár perc alatt megrajzolja a sablont, majd kezdődhet is a kitetoválás.

Később segítségül hívják a bűbájos Kat Von D-t, aki végül állandó tag lesz. Jópár vendég kifejezetten Kat-et keresi, mivel ő a specialistája a fekete-szürke  illetve a portrétetoválásoknak. Művészeink csuklóig le vannak varrva egytől-egyig, de ezen nem is kell csodálkoznunk, hisz ha valaki, hát ők igazán szerelmesei ennek a művészetnek!

A sorozat sikeressége megkérdőjelezhetetlen, nem véletlenül tart már a IV. évad.

Az itt készült tevoválásoknak történetük van, legyen az egy pici tattoo a bokára, vagy egy egész hátas műremek. Naplóbejegyzések a múltról, amik szép emlékeket idéznek. Mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, garantált függőséget okoz, és jó eséllyel a néző hamarosan egy tetoválószékben találhatja magát. :)

0