Supernatural 8x22 - Clip Show

Az utolsó előtti rész egy kicsit összekuszálta a szálakat, kaptunk itt sok mindent, amiket valószínűleg nem fognak lezárni a fináléban, inkább tovább boncolgatják a következő évadban. Ahogy az várható volt a nagyobb nevek ismét feltűntek, de mégis a Winchesterek maradtak a húzóemberek. Ha agyalni akarna az ember jó néhány dologba bele lehetne kötni, de én inkább próbálom élvezni a showt.

Nem igazán érzem az évadzáró közelségét a sztorin. Olyan inkább, mintha most kezdenének belejönni a készítők, amikor mindjárt vége. A szezon elején voltak azért félresikerült részek. Most már könnyebb helyzetben vagyunk, mert látjuk a nagy egészet és tudjuk, hogy miket kellett volna kevésbé erőltetni. Szerencsére a sztori a végéhez közeledve egyre jobb lett.

Érdekes, hogy most szó szerint a semmiből új kavarást raktak be a cselekménybe. Visszaköszönnek a testvérek korábbi megmentett cimborái, akiket a random részekben szabadítottak meg a gonosztól. Crowley módszeresen kivégzi mindegyiküket, ezzel ripityára törve Sam és Dean sérülékeny kis lelkét. Az ötlet nem rossz, a motiváció érthető, de valamiért kicsit kilóg az egész. Ez lenne az új évad cselekménye?

Aztán ott van nekünk Castiel, aki még mindig baromi erős és az írók mindent elkövetnek, hogy gyengítsenek rajta. Valljuk be, hogy egy angyal jelenléte óriási fegyvertény egy háborúban, nem is nagyon tudják a készítők értelmesen belepakolni a történetbe. Kíváncsi leszek erre a vonalra, mert egyrészt nagyon kedvelem a karaktert, másrészt állandó szereplő státuszt kapott a 9. szezonra, ami nyilván több játékidőt jelent a mi szempontunkból. Magyarul Cassnek kell majd egy értelmes történet. Itt ez a vonal is kezdetét vette.

Ha logikailag nézzük a dolgokat, akkor a következő történik. Sam és Dean rájött, hogy miként lehet meggyógyítani egy démont. Készek a dolgot kipróbálni, hogy teljesítsék az utolsó próbát. Crowley nem hülye és sejti, hogy a harmadik próba is kapcsolódik a fekete szemű barátaihoz, ezért minden démont tudatosan távol tart a testvérektől. Ez így még jó is lenne, de eddig a démonokat meg lehetett idézni. Ezzel most meg sem próbálkoztak. Ezen kívül talán ki kéne békülni az erre vágyó Castiellel, aki másodpercek alatt tudna szerezni démont, vagy nem?

Összességében rendben volt a rész. A nagy finálé helyett az alkotók előkészítették a terepet a következő szezonhoz, amely valószínűleg nem sokban fog különbözni a mostani felállástól. Azért remélem a zárásra is odafigyelnek majd. Kellene egy tényleg ütős finálé.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről