Prison Break - The Final Break

 

Rajongóként azt mondom, annyira kellett ez a rész, mint egy falat kenyér.
Szívbemarkoló lezárása lett egy hihetetlenül izgalmas és különleges sorozatnak.
Mindenképp azt kell mondanom, hogy egy korszaknak lett vég a Prison Break lezárásával. Sajnálom, hogy ennyi volt, ugyanakkor megértem, hogy nem lehetett húzni a végtelenségig, mert az a sorozat totális leépüléséhez vezetett volna. Így kerek egész a történet. Tény, hogy sokaknak tetszett, még többeknek nem, de mindenképpen egyetérthetünk, hogy megrázó és váratlan lett a 22. epizód vége.
Ez a rész minden rajongónak kötelező darab.


Csak az olvasson tovább, aki látta már a Final Break-et...


Csak gratulálni tudok a készítőknek, mert ezzel az utolsó dupla résszel visszahoztak egy olyan hangulatot, amit az igazi fanok is már régen éreztek. A szokásos elánnal pörgött a cselekmény, nem voltak benne unalmas részek annak ellenére, hogy elég hosszúra sikeredett.
A történet nagyjából annyi, hogy Sara-t börtönbe küldik Christina meggyilkolásáért.
Ez a tábornok fülébe jut, vérdíjat tűz ki a lány fejére. Michael minden eszközt bevet, hogy megmentse kedvesét és születendő kisfiát, ezért kénytelen megszöktetni feleségét. Viszontláthattuk Gretchen-t, aki kimaradt az évadzáróból, bár sejthető volt, hogy életben maradt. Erről jut eszembe, hogy régebben terveztek egy Prison Break spinoff-ot, ami egy női börtönben játszódott volna, hát egy picit betekintést nyerhettünk, hogy milyen lett volna.
Michael a maga furmányos és cseles módján mindenkit kijátszva kiszabadítja szerelmét, de ahhoz, hogy az utolsó ajtót is ki tudja nyitni, Scofield-nek az életét kell adnia. Döntésében nagy szerepet játszik, hogy operálhatatlan agytumort állapítottak meg  nála diagnózisként. Időközben készített egy videofelvételt, amelyet egy utolsó üzenetként eljuttatott Sara-nak és Lincolnnak. Ennek a rövid filmecskének a megmutatásával zárulnak a sorozat utolsó képkockái. Gondoljunk csak be, mekkora dráma az, hogy Michael annyi mindenkit kiszabadított a börtönökből, végig segített mindenkinek, ő maga pedig egy börtönben hal meg.
Köszönjük a készítőknek, hogy ilyen szép és méltó lezárást kaptunk, azt hiszem egy darabig még beszélni fogunk a szériáról, mert érdemes nem elfelejteni azokat a fantasztikus pillanatokat, amiket a Prison Break-nek köszönhetünk hétfő vagy kedd esténként.
Nyugodj békében Michael Scofield!

0

Nagy veszteség h vége,

Nagy veszteség h vége, készülhetett volna még egy 5. évad, úgy hogy minden megoldódott, és már csak a surfboltot kell üzemeltetni. :):)

 

Véleményem szerint minden idők legjobb sorozata volt.

wouhn képe

Hidd el, én is elnézegetném a

Hidd el, én is elnézegetném a Prison Break-et még pár éven át, de az is tény, hogy akkor kell abbahagyni, amikor még a csúcson van a sorozat, mert utána úgy emlékezünk vissza rá, mint mondjuk a Sliders-re.

Nálam PB első évada volt

Nálam PB első évada volt igazán kiemelkedő, 3x megnéztem.

PB női börtönös verzióban sztem nagy ötlet lenne. :)

wouhn képe

Úgy tudom a női börtönös PB

Úgy tudom a női börtönös PB ötletet elvetették.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről