Piranha 3D (2010)

Amikor horrorfilmet készülök nézni, már a film elején elkezdek félni, de amikor a Piranha-t néztem nevettem. Egy horror amin nevetek? Normális ez? Fogalmam sincs, hogy az-e, de annyi biztos, hogy a Piranha nem félelmetes, inkább gusztustalan. De ha eszünkbe véssük, hogy az nem vér (amit látunk) akkor kimondottan komikus film! Nem tudom, hogy jó-e vegyíteni két egymástól ennyire eltérő műfajt!? Hacsak nem egy újabb paródiafilmet készítünk...

Tovább

Több dologtól is függ, hogy valakinek tetszik-e egy film vagy sem, de az tény, hogy nem szerencsés a horrort keverni a vígjátékkal. Ez eddig csak a Horrora akadva szériánál vált be. Szerintem egy horror (ha annak készül) legyen félelmetes, vészjósló, ijesztő. Ez nem vonatkozik a Piranha című legújabb amerikai horrorfilmre. Persze van olyan kategória is, hogy valami annyira rossz, hogy az már jó. Talán ebbe kellene sorolni a Piranha című filmet is! 

Félelmetes horrorfilmre számítottam, ehelyett egy szinte komédiává fajuló műfajilag meghatározhatatlan filmet kaptam. A történet maga még nem is lenne rossz, de a piranhák támadása (és maguk a piranhák sem) lettek jól kidolgozva. Valószínűleg a 90-es években még elment volna, de mostanra már ennél jobb animációkhoz vagyunk szokva. A helyszín a Viktória-tó és annak környéke. Már az elején kiderül, hogy ez a hely valami baljósat rejteget. A film elején egy horgászt ismerünk meg egy csónakban. Földrengés van a víz alatt, amitől egy barlang nyílik a víz fenekén. Igen, jól sejtitek...Innen úsznak elő a nem túl kedves, de annál éhesebb halak. 

Eközben megismerjük magát a helyet is. Egy igazi bulis hely, minden van ami egy amerikai középiskolásnak kell, hogy jól érezze magát a tavaszi szünetben: meztelen és félmeztelen bikinis lányok, partmenti bulik, tánc stb. Megismerünk egy átlag családot is, tulajdonképpen a főszereplőket. Az anya (Elisabeth Shue), aki egyben a helyi seriff is egyedül neveli három csemetéjét. Jake (Steven R. McQueen) 17 éves, de nem tartozik a menő bulizók közé, a tavaszi szünetet is azzal kell tölteni, hogy kisöccséjére és kishúgára vigyáz. Legalábbis ez a terv. De ez nem ilyen egyszerű.

Részben azért nem, mert a tavaszi szünetre visszajön egy Kelly (Jessica Szohr) nevű lány a városba. Senki nem mondja ki de érezzük, hogy Jake és Kelly között vagy volt már valami, vagy lesz. A helyzet bonyolódik mikor Kelly úgy dönt, két menőbb sráccal tölti szabadidejét. Jake eközben megismer egy bombázót (Kelly Brook), aki tényleg nem kispályás. Pornószínésznő. Rendezőjével (Jerry O' Conell) és színésznőtársával azért jöttek a városba, hogy új filmet készítsenek. Jake-et is meghívják a hajójukra. Ha mindez nem lenne még elég kalandos, a seriff megtalálja az eltűnt horgász csónakját, majd a holtestét is. Búvárokat hívnak, hogy kiderítsék mi történt a férfival. A búvárok lemerülnek és bejutnak a barlangba. Ekkor már érezzük, hogy baj lesz és a gyengébb idegzetűek ezután már ne is kövessék nyomon a filmet! Szóval a búvárok nem élik túl a piranhák-kal való találkozást. A seriff és a harmadik búvár visszamennek a kikötőbe, hogy megpróbálják kiüríteni. De, a bulizó fiatalok nem foglalkoznak velük. Ekkor elszabadul a pokol. 

Amikor már a seriff azt hiszi, ennél rosszabb már nem lehet, megcsörren a telefonja. Jake az, és bevallja anyjának, hogy nem vigyáz otthon a kicsikre, hanem egy hajón van velük a tó közepén, ami éppen süllyed. A seriff és búvár motorcsónakba pattannak és a srácok megmentésére igyekeznek. Persze a piranhák ott is jelen vannak, ráadásul Kelly a hajó belsejébe szorult. Annyit mondhatok, hogy ekkorra már nincs mindenki a hajó fedélzetén. Nem szeretnék mindent elárulni, mert akkor még kevesebb izgalom maradna, mint amennyi a filmben van. Azt még elárulom, hogy valószínűleg lesz folytatása, mert nem ér véget. Nemcsak, hogy nem varrják el a szálakat, hanem egy kifejezetten izgalmas résznél fejezik be.

 

Azoknak ajánlom, akik szerették a Horrora akadva filmeket. Azoknak is, akik szeretnének horrorfilmeket nézni, de mégis félősek. Akkor is nézd meg, ha egy kis agykikapcsolós másfél órára vágysz!

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről